Musikerduoen Carolina & Louisa har i løpet av det siste halvåret startet bandet Vind.

– Vi tenkte det var det var på tide å ta det neste steget i musikkarrieren vår, så vi fikk satt sammen et band. Det er Tromsø-musikere vi har spilt litt sammen med før, og som passer godt inn, både musikalsk og dynamisk, sier Louisa Danielsson.

I tillegg til Danielsson, som spiller akustisk gitar, er det Karoline Olsen Stensland på vokal, Sondre Sætaberget på elgitar, Askil Mauseth Fangel på bassgitar og Magnus Pettersen på trommer.

– Vi ville litt videre og hadde flere forslag til navn oppe, men så landet vi på «Vind». Det er et kort, naturlig og fint ord som er enkelt å huske, og så er det norsk. Vi følte det passet oss, sier Karoline Olsen Stensland.

SE CAROLINA & LOUISAS UNDERSTRØMKONSERT

Har sluppet første singel

Fredag slapp bandet singelen «Kunsten å falle fritt», den første på EP-en som kommer til høsten.

– Det blir også navnet på EP-en, som er en liten historie. Denne første singelen er begynnelsen. Det er som begynnelsen på et liv, man trenger ikke et mål, man kommer videre uansett, sier Olsen Stensland.

Hun forteller at hun føler det er spesielt å synge på dialekt fordi det gjør det mer ekte, og håper det gir lytteren en følelse av det samme.

– Vi følte det var en bra singel å slippe fordi den representerer den sjangeren vi spiller, som kan betegnes som jazzpop. Det er veldig gøy, og det å slippe singel er en milepæl som vi har jobbet mye fram mot, forteller Danielsson.

Intense dager

Og at det har vært mange timer med arbeid, det er det ikke tvil om.

– Låten skrev vi for noen år siden, men så er det å få øvd den inn i bandet og hele studioprosessen som også tar en del tid. Vi var i studio fem dager i mai, og da jobbet vi dag og natt, så det er ganske intenst, sier Danielsson og fortsetter:

– I den første singelen vår hører man klapping – det er vi som klapper live gjennom hele sangen. Jeg tror det ble nesten to timer med klapping i strekk – vi hadde ganske såre hender etter det, for å si det sånn, sier hun og ler.