Trondheim Calling har årlig seks tusen publikummere, og samler både nasjonal og internasjonal musikkbransje og presse i løpet av tre dager i februar.

De Tromsø-baserte artistene er i godt selskap blant de ti første som utgjør slippet fra bransjefestivalen. Velkjente navn som Sondre Lerche, Razika og Death By Unga Bunga er nemlig også plukket ut.

LES OGSÅ: Joddski + Agy = sant

– Sørger for god eksponering

Agnete Båtnes Braaten alias Ágy, som også spilte under by:Larm i Oslo i vinter, ser mye positivt i å bli plukket ut til festivalen i Trondheim.

– Man får møtt mange andre band, og spilt for mange mennesker, så det kan forhåpentlig være positivt for min karriere. Jeg blir utrolig glad og ydmyk av at de ser potensial i musikken min. Jeg skal peise på, og ser ingen grunn til å spare på kruttet!

Kajander-gitarist og tromsøgutt Sverre Simonsen hadde faktisk ikke hørt nyheten da vi kontaktet han.

– Det er skikkelig kult for oss! Trondheim Calling er en nøkkelfestival, som vil sørge for god eksponering.

– Norges nye popkomet

I en pressemelding skriver Trondheim følgende om Ágy: «Ágy har overbevist publikum og musikkanmeldere om at vi har å gjøre med Norges nye popkomet».

Skrytet sitter like løst om Kajander: «Kajander er i ferd med å bli yndlinger for norsk media. Det er høye forventninger til musikken de leverer, og disse vil garantert innfris.»