Det er ikke mange unge tromsømusikere som har spilt utenlands. Og i alle fall ikke på en festival på Grønland, hvor man er eneste utenlandske band.

LES OGSÅ: Søker tromsøbarn til juleshow

Dette har storfjordingene Emil Karlsen (vokal/gitar), Johan Edvard Gamst-Eriksen (gitar) og Jonas Stenberg Nilsen (bass) i Resirkulert nettopp gjort, like etter lanseringen av singelen «Undervannsfest».

– Det dukker ofte opp saker som jeg bare skriver om. Det kan være en nyhetssak eller noe annet. Andre ganger er det frie tanker som settes på papir. «Undervannsfest» kan tolkes på to måter – det kan bare være en festlåt, men jeg skrev den under «Jeg lar ikke folk drukne»-kampanjen, sier Karlsen, som forklarer at det var en aksjon mot at Norge var mot å hjelpe båtflyktningene i Middelhavet.

Uten trommis

Det fremadstormende popbandet, som ikke legger skjul på at de ofte har politiske undertoner i tekstene sine, har også nylig spilt på en festival på Grønland. En i festivalledelsen hadde nemlig observert bandet under Riddu Riddu-festivalen i 2015.

– Det var temmelig absurd. Ikke bare at vi fikk forespørselen, men også at vi dro dit. Det var som Norge, bare uten trær, sier frontmannen, som måtte trå til som trommis, i tillegg til å være gitarist og vokalist.

– Vi tenkte at når vi først er på Grønland, så hvorfor ikke. Det gikk faktisk bra. Nå søker vi ny trommis som passer inn i gjengen. Prosjektet var i utgangspunktet fire kompiser som startet band, sier Karlsen.

Debutalbum

– Det er mye heavy metall i musikkmiljøet. En ny trommis må i alle fall legge bort dobbeltpedalene for å være med oss. Men vi er veldig åpne for nye innspill når det kommer et nytt medlem til bandet.

LES OGSÅ: Storfjord-band: – Vi skal lage årets beste norske album!

Men det er en stund siden Resirkulert har vist seg på en scene her i Norge. Gutta har bevisst jobbet med debutalbumet sitt, som etter planen skal komme rundt nyttår. Før den tid blir det flere låtslipp i nær fremtid.

– Vi vil få ut musikken raskest mulig. Vi tenker 10–12 låter på plata, men vi ønsker også å få til en turne med en festivalsommer. I tillegg håper vi på å lage låter med andre artister. Om man tenker ambisiøst håper jeg at vi får til noe med Veronica Maggio, og man skal tenke ambisiøst. Vi får veldig god respons fra både bransje og publikum. Med det ser vi at det er mulig å nå lang.