På et snaut år har nordnorsk hip hops største mann og navn – Joddski alias Jørgen Nordeng – gitt ut to nye album, og skapt latter og forvirring med dokumentaren «Den vanskelige tida», av Tromsø- regissøren Carls Christian Lein Størmer.

Nå er Joddski og «CC» klar med oppfølgerfilmen «Den vanskelige reisen». Rapperen planlegger også utgivelsen av en vinylboks, som inneholder både tyve år gamle låter og et ferskt samarbeid med selveste Tommy Tee.

Fokus på Tommy Tee – ikke Tungtvann

– Nå tar det jo helt av i Joddski-universet! Har ditt knallharde treningsprogram med Chirag fra Karpe Diem gitt økt overskudd? – Haha, nei. Det er mange som bemerker at jeg gjør mye for tida, men jeg gikk jo tre år uten å gi ut noen ting. Jeg har jobbet bevisst siden slippet av «Bjørn Sundquist»-singelen, men jeg har ikke planlagt lenger fram i tid enn dette samarbeidet med Tommy Tee, sier Nordeng.

– Vi kan si at det siste året krones med Tommy Tee-plata. Det er ufattelig kult for meg å jobbe med han.

Tungtvanns suksesskonsert under Rakettnatt har foreløpig ikke resultert i noe nytt samarbeid med Tromsø-bosatte «Poppa» Lars Sandness.

– Jeg kommer aldri igjen til å si at Tungtvann har spilt sin siste konsert, men nå gleder jeg meg til å dra ut på turne med Tommy Tee.

Vil ha fysisk format

Denne uka kommer singelen «Æ e old school», i forkant av et helt album hvor «Han Far» Joddski har samarbeidet med «gudfaren» Tommy Tee. Plata blir en del av en 6LP-boks som finansieres via newjelly.com.

– Den nye skiva var ikke klar da boksen ble offentliggjort, men den heter «NRS». Christer Falck har spurt om å gjøre en LP-boks en stund, og nå fant vi ut at tida var inne.

– Solo-tingene mine har jo aldri vært ute på vinyl, og jeg er interessert i å etterlate meg noe fysisk. Det er ikke så kult å jobbe i et helt år, og kun ha en forbanna Spotify-link å vise til, haha!

20 år gammel låt – på engelsk!

I tillegg til Joddskis fire album, pluss nyplata, inneholder boksen en plate med eldre materiale. Mange av låtene har aldri sett dagens lys, og på toppen av samarbeid med Jaa9 & OnklP og Sirkus Eliassen, finner vi en Joddski-låt som faktisk er eldre enn Tungtvann.

– Det er en låt på engelsk, med mitt gamle band Tailormade.

– Det er ikke skummelt å gi ut slike «ungdomssynder»?

– På den tida syntes vi det var skummelt. Vi røyka vel for mye hasj til å få sendt den demoen noen plass, men i ettertid føles det som en slags historieforfalskning at folk ikke kjenner til Tailormade. Når jeg hører musikken i dag, er den jo mye bedre enn mesteparten av greiene som kom ut i `95-`96.

Vil ikke forklare filmen

– Hva kan du si om den nye novellefilmen «Den vanskelige reisen»?

– At «novellefilm» er mitt favorittord i det norske språket, haha! Faren til Håvard («Jan Steigen» Jenssen) ringte meg og lurte på hva i helvete vi holdt på med, etter å ha sett den. Det er egentlig Håvard og «CC» som står bak den filmen, og jeg tenker at man ikke nødvendigvis trenger å forklare alt, hehe.