Dagnys hit «Fools Gold» spilles fortsatt på ungdomskanalen P3. Nå har også pop-duoen Snö gjort sitt inntog på lista over de mest spilte låtene på kanalen.

Les også: Publikum forlot salen etter vitseforsøk

Ukens låt

Forrige fredag slapp de nemlig låten «Krig», som umiddelbart ble lansert som «ukens låt» på P3. Noe som vil si at låten blir spilt minst én gang i hvert eneste program på ungdomskanalen.

– Det betyr utrolig mye for oss. Det har vel egentlig ikke gått opp for oss hvor stort dette er, og det er fortsatt rart å høre seg selv på radioen, sier Hallvar Agersborg, som sammen med Martin Hotvedt, utgjør duoen Snö.

– Tromsø har lenge vært en ambassadør for kvalitetsmusikk. At to låter nå samtidig roteres voldsomt på P3, er nok svært tilfeldig. Siden den norske klubbscene ble født i Tromsø, har det primært vært elektronisk musikk og rock som har preget byen. Nå lekes det i alle sjangre, og det bærer åpenbart frukter, sier P3-sjef, Mads Borch Bugge til iTromsø.

Les også: Hvert eneste P3-program skal spille låta deres

To andre på lista

I tillegg finner vi Röyksopp på 15.-plass med låten «Never Ever», mens Cazadores ligger på en 27.-plass med «Demona».

– Slikt går jo alltid i bølger, og er nok mer utslag av tilfeldigheter enn trender i tiden. Med dét sagt er det jo utrolig artig på vegne av byen. Ikke minst viser det nye, unge og håpefulle at det går an å penetrere markedet og nå fram med Tromsø som utgangspunkt, og at du virkelig ikke trenger å melde deg på en eller annen fordummende TV-konkurranse for å komme deg opp og fram i verden, sier Egon Holstad, som er journalist og kommentator i iTromsø.

Agersborg håper at spillingene på radio kan fungere som en døråpner for bandet, samtidig som han er fornøyd med at Tromsø slår fra seg på pop-fronten.

– Det betyr forhåpentlig at vi gjør noe riktig her oppe. Tenk så gøy det hadde vært hvis Tromsø etablerte seg som pop-hovedstaden i landet?

Les også: Dagny varmer opp for Bieber