Jardar Johansen har i mer enn 15 år holdt julekonserter i Tromsø. De siste årene har konsertene også utviklet seg til en turné i førjulstiden, hvor Johansen i år skal til Ibestad, Finnsnes, Sortland, Bodø og Oslo.

Utsolgt

I Tromsø ble det satt opp tre julekonserter 21. og 22. desember i Tromsdalen kirke.

Ettersom alle konsertene nå er utsolgt, har artisten valgt å holde en ekstrakonsert 20. desember for dem som ikke fikk billetter til de opprinnelige konsertene.

– Tidligere år har det brukt å ta litt tid før salget tar seg opp – før vi plutselig får en ketchupeffekt, men i år ble konsertene utsolgt raskere enn vanlig, sier Johansen.

– Utrolig koselig

Tromsø-artisten tror julekonsertene han har holdt i USA, og den kommende konserten i Oslo 18. desember, kan ha bidratt til salget.

– Det har vært litt ekstra oppstyr i media og på Facebook og det har vel gjort sitt for billettsalget i Tromsø. Det er veldig hyggelig, og jeg håper ekstrakonserten også blir utsolgt. Hvis den også blir det må vi vurdere hvordan vi skal gjøre det, sier artisten, som ikke tør å love enda en ekstrakonsert i Ishavskatedralen.

– Det er utrolig koselig at så mange vil på julekonsertene. Som artist er det dette man gleder seg til. Da vi fant ut at vi skulle dra til USA, handlet det ikke om penger, men om å synge til folk som vil høre julesanger. Det er så trivelig å synge sanger som folk er glade i, spesielt når konsertene blir utsolgt, utdyper Johansen.

Synger i Oslo

Julekonserten i Oslo 18. desember har artisten kun markedsført på Facebook.

– Det har vært voldsomt mye delinger. Og det er litt morsomt ettersom dette er et prøveprosjekt for å se om det lar seg gjøre å nå ut til nordlendingene sørpå kun via sosiale medier. Jeg har jo tullet litt om at det er synd på nordlendingene der som må ta til takke med konserter med Hanne Krogh og Sissel Kyrkjebø. Nå har de muligheten til å dra på julekonsert med en nordlending, sier han spøkefullt.