De er for tiden B-listet på NRK P3 med poplåten «Når e du klar?», men tromsøbosatte Bendik Kajander hviler ikke av den grunn.

Sammen med plateselskapet Universal har artisten nemlig spilt inn «Nordnorsk julesalme» i Sofienberg kirke i Oslo. Med seg har han fetteren sin Benjamin Giørtz på piano og Ingrid Frøsland på vokal.

– Det har vært en veldig viktig låt for meg gjennom hele oppveksten, og det er fint å kunne synge den, sier Bendik Kajander til iTromsø.

LES OGSÅ: To talenter plukket ut til by:Larm

Helkveld på P3

Artisten Kajander, som også har med seg blant andre tromsømusikerne Sverre Simonsen og Kristoffer Joel Høe live, har i det siste gjort flere akustiske opptredener. Neste stopp er på radioprogrammet Ruben på fredag.

NORDNORSK JULESALME: Bendik Kajander (til høyre) har spilt inn «Nordnorsk julesalme» i Sofienberg kirke sammen med Ingrid Frøsland og Benjamin Giørtz.

– Der blir det fremføring av julesalmen, «Når e du klar?» og en nordnorsk versjon av «Hjerteknuser». Det blir en helaften med meg i det programmet, sier Kajander, som også gleder seg til å slippe ny singel på nyåret.

LES OGSÅ: Vidar Busk og «Smoke on the Water» banet vei for Kajanders gitarist

Julegave til folket

Hans versjon av Trygve Hoffs 80-tallssalme er allerede sett over 3.000 ganger på YouTube og artisten tror den kan komme godt med i det dårlige juleværet vi opplever i disse dager.

– Det er en ærlig låt som appellerer litt til tradisjonene her i nord. Den skal i alle fall bidra til litt julestemning, og jeg kan vel si at det er en liten julegave fra meg, sier Kajander.