Sist vi hørte fra Svendsen var han og låta «Safe and Sound» med i TV2-programmet «The Stream». Det ga han mange nye følgere på sosiale medier som han nå håper vil få glede av hans nye musikkvideo og singel.

Ikke en julelåt

GIR UT NY SINGEL: Mats Svendsen (31) gir lørdag ut ny singel og musikkvideo. Låten markerer en ny musikalsk retning for artisten.

Man skulle kanskje tro det var snakk om en julelåt siden den kommer ut nøyaktig en uke før selveste julaften, men den gang ei.

– Grunnen til at «Myself and the Music» kommer nå er fordi jeg ønsker å bidra med et friskt pust og et lite avbrekk fra all julemusikken som har omgitt oss siden midten av november. Selv om jeg elsker jula kjenner jeg på det selv, så jeg håper folk setter pris på noe litt annerledes, forteller Svendsen.

SE MUSIKKVIDEOEN ØVERST I SAKEN!

– Lettere til sinns

Det musikalske uttrykket på låten, vil nok overraske de som har fulgt artisten en stund.

– De som har fulgt meg over tid vil nok kjenne meg igjen både med tanke på tekst og oppbygning på selve låta. Det er vel ganske uvant at jeg gir ut noe med litt fart og som man ikke begynner å grine av, ler Svendsen og fortsetter:

– Det viktigste for meg er at musikken min engasjerer folk og jeg håper denne låten kan gjøre folk glad og lettere til sinns. Jeg er fryktelig spent på hvordan folk mottar den.

Spilt inn i stua

Med seg på laget har han hatt den samiske produsenten Cazoo, eller Rolf Mienna som han egentlig heter.

Det samarbeidet ble bedre enn Svendsen kunne forestilt seg da han sendte produsenten en forsiktig melding på Facebook tidligere i høst.

– Jeg sjekket ut det han hadde gjort og falt for noe i soundet han formidlet og tenkte det hadde vært gøy å la han prøve seg. Kjemien stemte godt og vi fikk rigget om den ellers ganske så barnevennlige stua til et studio. Det var veldig fint for min del å spille inn i kjente og trygge omgivelser, og gjorde det mye enklere for meg å ta noen pausen mens vi jobbet, med tanke på formen min, sier Svendsen.

– Lar veien bli til mens jeg går

Hvordan Svendsen tenker å følge opp singelen er så langt ikke sikkert. Han håper likevel at folk liker den nye låten og har lyst på mer.

– Det er mange artister som jager musiker-drømmen og som velger å gi ut en plate for tidlig. Jeg vet ikke hva neste steg blir før jeg står i det og lar veien bli til mens jeg går. Det passer livet mitt veldig bra akkurat nå. Så platen kommer nok, spørsmålet er bare når.