I kveld er det alvor for tromsøjenta Dagny.

Hun er nominert i kategoriene "Årets låt" og "Årets nykommer" under årets Spellemann-utdeling.

Til den røde løperen har Dagny skiftet hårfarge og gått på kjoleshopping online.

- Jeg bestemte meg i går. Jeg ringte søstra mi (Juna Norvoll Sandvik red.anm.). Hun sa nei, men jeg bare måtte gjøre det. Nå har jeg samlet opp en portfolio med forksjellige hårfarger jeg har hatt. Jeg vil at folk skal merke at jeg har vært hos frisøren. Man må kjøre på litt, sier Dagny Norvoll Sandvik like før hun møtte opp på Sentrum Scene for å delta på prisutdelingen.

Stylinghjelp

Det er søstra Juna Norvoll Sandvik som har sminket Dagny for anledningen. Men helhetsintrykket med sko, kjole, glitter og alt annet som følger med på en høytidelig utdeling, er det "jentegjengen" som står for.

- Vi er en gjeng på fire personer som spader rundt i butikkene. Jeg føler meg litt som "SKAM"-jentene som skal velge antrekk. Det er en kombo av alle oss fire som har resultert i det jeg har på meg i dag.

- Vi har matchende gullglitter over øynene. Det er litt Dagny sin greie med glitter, sier Juna, som har brukt halvannen time på å gjøre søsteren klar til kveldens show.

Nervøs

Når hun entrer salen i Oslo er det imidlertid mindre mote og mer alvor. Tromsøjenta har nemlig alltid drømt om å ha en Spellemannpris stående i stua.

- Det er klart jeg blir litt skuffa om jeg ikke vinner, men det er jo en fest. Jeg er samlet med åtte personer som jeg jobber sammen med, men som er spredt over hele verden. Det føles ut som jeg har bursdag ganger 1.000 i dag, sier Dagny, som tripper i hotellresepsjonen.

- Jeg merker jeg er litt spent og litt nervøs, men det skal man være. Jeg er vanligvis den som holder meg mest rolig under sånne ting

- Vi snakket alltid om det da vi var yngre. Spellemann var alltid drømmen, sier Juna.

- Å ikke vinne betyr ingenting

Men skulle det ikke gå inn med pris under kveldens utdeling bukker ikke Dagny under av den grunn.

- Det er som å bygge en CV. Det kan bety en del, men jeg jobber nok akkurat som jeg har tenkt uansett. Om jeg ikke vinner blir det det samme løpet jeg har sett meg ut, sier Dagny.