Navn: Ole Christian Løvhaug (26)Band: LeafpileAktuell: Slipper EP-en «Summer Breeze» og spiller på Bastard fredag 24. februar

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Tidligere ble det vel kalt popmusikk, men i dag progressiv rock – med en dæsj bluesy soul majonesblanding.

– Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?– Det er flere som kan titteleres som inspirasjon. Husker veldig godt da jeg hørte «A Whiter Shade of Pale» av Procol Harum. Det var VG-reklamen der gutten sitter igjen uten dansepartner og folder avisa over ansiktet. Det var meg. Startet tidlig å lese avisa kan man si. Den sangen kommer jeg alltid tilbake til nå i voksen alder. Roger Waters i Pink Floyd skal ha mye av æren for at jeg la bort gitaren til fordel for bass. Det skjedde bare for noen få år siden da jeg startet å jamme med Adrian (trommisen i bandet). Han skal ha creds for det. I dag lar jeg meg inspirere av mye rart – alt ifra Tame Impala, Jim James fra My Morning Jacket, Mac Demarco, Jonathan Wilson, Tycho, King Gizzard etc. Ja, til og med vår egen Biosphere. Tror King Gizzard er det bandet som mater Leafpile med mest inspirasjoner nå for tida. Veldig lovende! Men ingenting slår første gangen jeg hørte In the «Court of the Crimson King» av King Crimson. Du verden …

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Vi spilte på Henningsvær Ølfestival i høst. Bra arrangement, men jeg tror vi ble plassert litt tidlig i rekkefølgen av artistene. Et tamt og trøtt publikum.

– Hvilket instrument kunne du ikke ha klart deg uten?– Perkusjon. Det er viktig. Og ikke minst japsebassen min – en Tokai.

– Hva er det verste stedet du kunne ha blitt booka til?– Raqqa – hovedsetet til den Islamske Stat. Vet fortsatt ikke om jeg hadde takket nei.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Jeg er veldig glad i elektronika. Smurt inn i ambience og med analoge strengeinstrumenter.

– Hvilken Tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Det er mye som skal til for å slå Röyksopp. Men om jeg skal nevne noen, kanskje Sigbjørn Sand Johansen. Han er en drøy dyktig trommis. Jeg hadde nok også satt aksjer i The Late Band og 10th Harmonic.

– Når så du sist ditt eget blod?– En skal være sparsommelig på blodet, så der har jeg vært forsiktig. Kan rett og slett ikke huske sist.