Navn: Andreas Kopland Berger (27)Band: Produsent / komponist og gitarist i konseptet JARSTEIN / Gitarist i Fastlane Flower og MøtepunktbandetAktuell med: JARSTEIN - EP-en «Siste Reis» fredag 24. mars!

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Ramsalt, ærlig og melankolsk stonerrock - med litt sprelske vendinger og musikalske kromsprang. «Siste Reis» er definitivt en ode til lofotfisket - sterkt inspirert av maleriene til Kaare Espolin Johnson og historier fra rundt omkring. Er veldig fascinert av den nordnorske fisker-tradisjonen, og forsøker å formidle noen av de absurde paradoksene - døden og livet som vandrer hånd i hånd. Og med nordnorsk dialekt såklart!

– Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?– Det er et tricky spørsmål - fordi det har vært så mange opp gjennom årene. Fra barnsben av har kombinasjonen av musikalsk familie og det kristne miljøet gitt mye input og grunnlag til å forstå melodi og harmonier (pappa spiller piano og muttern synger). Samtidig har kule folk og godt miljø på både på Kroken ungdomsskole (Sveinung Sørli) og Rockefabrikkene i Tromsø (gitartimer med bl. a. Frank Rock, Rudi Nikolaisen og Finn Fodstad, band med Morten R. Høyning og Paulo Velasquez) introdusert tungrock og metal tidig og over tid - alt fra Gluecifer og Metallica til Deftones og Rocketboyz. Der var alle muligheter åpne, og vi fikk bråke og spille feil. Men mest av alt - HA DET GØY! Og når folk får rom til å være seg selv er det lett å bygge fundament for videre liv og musisering. Da snakker vi om kultur som bygger mennesker! Og det er inspirerende.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Har heldigvis blitt spart for de helt sensasjonelle opplevelsene. Men, har en lei tendens til å glemme hvilken toneart vi spiller i / hvilket bånd jeg skal bruke capo. Så jeg har tatt meg i å måtte nød-transponere midt under en del låter. Foreløpig løsning: komponere mye i Drop-D/A for å være på den sikre sia!

– Hvilket instrument kunne du ikke klart deg uten?– Må nok si elektrisk gitar. Med trommer på en god andreplass. Tror mange gitarister sitter med en liten skaptrommis inni seg. Det gjør iallefall jeg!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Må være enten et nynazistisk arrangement eller en sykt trang klubbgig i sydlige strøk - tåler ikke så mye varme. #svett

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Guilty pleasure: Har alltid likt slidegitar, så jeg tror jeg kunne tenkt meg å lage litt countrymusikk. Selv om mitt 15-årige selv trolig hadde sparka meg hardt i skinnleggen nå.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Ohh, tough one! Har veldig trua på Dagny. Hun har liksom klart å gjøre ting litt nytt i et marked som etter mitt syn har en lei tendens til å resirkulere seg selv. Og så er hun jo sykt hyggelig!

– Når så du sist ditt eget blod?– I kjeften i går. Tanntråd er oppskrytt. Glad jeg ikke er en bløder.