Britiske M.I.A., som egentlig heter Mathangi Arulpragasam, kommer til Rakettnatt og Tromsø i august.

Artisten er mest kjent for låten «Paper Planes», som har over 85 millioner avspillinger på Spotify.

– M.I.A. er som skreddersydd for Rakettnatt. Ei beintøff dame som leverer alt fra fengende pophooks til tunge hip hop-beats, ofte med substans og budskap bakt inn i teksten, sier Hallvar Agersborg, som er kommunikasjon- og markedsføringsansvarlig for festivalen.

Første internasjonale slipp

41-åringen har gitt ut fem album. «AIM», som er hennes siste utgivelse, fikk strålende kritikker verden over.

– Vi er utrolig fornøyde med at Tromsø igjen har blitt en by der vi kan trekke store internasjonale popstjerner, sier Agersborg.

M.I.A. fikk sitt store gjennombrudd i 2005 med platen «Arular» og har siden da vært en hitmaskin i verden. Siden da har hun blitt omtalt som en av verdens mest innflytelsesrike personer av TIME Magazine, mye på grunn av hennes arbeid mot urettferdighet.

– M.I.A. har blitt en viktig internasjonal samfunnsdebattant og viser med sitt nyeste album at man kan kombinere fengende elektronisk musikk med sterke tekster som fokuserer på menneskeverd.

Tromsø trekker stjernene

Agersborg forteller at når man presenterer Tromsø på riktig måte, kan man få hvem som helst til å ta turen.

– Det er ikke alle som har hørt om byen, men med en gang de googler «Tromsø» får de sykt lyst til å dra hit. Det er bra at Tromsø har en sånn status som kan brukes til å trekke stor internasjonal kultur hit, og ikke bare turister.

Rakettnatt avvikles 25. og 26 august. Av artister som allerede er sluppet finner vi Sigrid, Julie Bergan, Sondre Justad og Gabrielle.