Det «ferske» hardcorebandet Nord mot nord, med Carl Christian Lein Størmer i spissen, ble egentlig dannet for to år siden. Først nå spiller gutta sammen for første gang.

– Vi har gitt ut en EP og er klar med en fullengder. Men det er først nå etter en uke på «treningsleir» i Lofoten at vi har stått i samme rom og spilt sammen, sier Størmer.

Spiller i Tromsø

Deres første konsert blir fredag kveld i Kabelvåg, så vender de nesen til Tromsø.

– Det blir en episk to-dagersturne. Når jeg spilte i Turdus Musicus fikk vi dobbeltside i avisen med overskriften «Satser alt». Da var det snakk om konsert i Tromsø, Andenes og Svolvær. Ambisjonsnivået har nok steget siden den gang, sier vokslisten.

Bandet ser ikke på det som et problem at The Modern Times spiller på storscenen til Driv, og at Röyksopp spiller på The Edge samme kveld. Midt mellom spillestedene skal nemlig Nord mot nord holde sin konsert på Bastard.

– Vi tenker av respekt for kidsa og Röyksopp, koordinerer vi det sånn at vi ikke trekker så mye folk til oss, sier Størmer.

Poppa Lars

Tittelen på debutplaten er «Nordlengselstyranniet», som Størmer forklarer handler om nordnorsk identitet.

– Låtene spiller på dualismen mellom den nordnorske stoltheta og mindreverdighetskompleksene våre. Vi har for eksempel en låt som heter «Nord i mitt hjerte», som er dedikert til de utflytta nordlendingene, som sitter på Facebook og kommenterer på vakre bilder om hvor magisk det er.

Debutplaten er planlagt til over sommeren. Med seg som mikser har de fått Poppa Lars.

Ringen er sluttet

Selv er Størmer vokst opp i Tromsø, men han påstår hardnakket at han har slekt i Lofoten, og det er akkurat derfor han har startet et ekte lofotband.

– Jeg var der på sommerne, og for 20 år siden ble jeg introdusert til hardcore av de guttene her. Dette var lenge før hardcore kom til Tromsø. Man kan på mange måter si at ringen er sluttet med dette prosjektet her.