Navn: Jeppe Goll (21)Band: 10th HarmonicAktuell med: Vinner av rockemønstringen Rock Mot Rus 2017

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– I bandet jeg vil si det er en blanding av litt forskjellig. I grunnstrukturen er det rock, men vi liker å ta inn elementer fra pop, jazz, progrock og av til litt fra hardere rock. Vi prøver mye forskjellig - noe blir bra - annet blir pakket vekk og (heldigvis) aldri funnet igjen.

– Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?– The Mars Volta er nok det bandet som har gjort mest inntrykk på meg, fordi de eksperimenterer med så mange forskjellige ting. Samtidig er musikken de lager veldig gjennomført. Hvis man liker finurlige takt-arter, spennende akkorder, forfriskende melodilinjer og kryptiske tekster, får man hele pakka med dem. De viser at man kan få mye rart til å fungere i musikken hvis man vet hva man gjør.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det må være da jeg skulle spille på musikkfest sommeren 2016. Vi spilte altså openair i Tromsø by. Det hadde seg sånn at det var slutten av debutuken på universitet, hvilket innebar to ukers relativt hard drikking. Dette var ikke kroppen min helt vant til, så den kumulative hangoveren ble ganske kraftig og motorikken var ikke helt der hvor den burde ha vært. Fikk hjernteppe flere ganger underveis, spilte feile akkorder og utight. Ikke mitt mest skryteverdige øyeblikk.

– Hvilket instrument kunne du ikke klart deg uten?– Ettersom det eneste instrumentet jeg kan spille i rimelig forstand, er i gitar - har jeg vanskelig ved å se for meg musikken min uten. Er veldig god på å spille i C-dur og A-moll på piano, til gjengjeld. Fra et bandperspektiv, er bass og trommer ganske essensielle til den musikken vi spiller, men trommer er nok aller viktigst av de to fordi bass er jo bare gitar med oktavpedal, er det ikke?

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– En NAMBLA-forsamling hadde jeg takket pent nei takk til.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Funk eller funky hiphop hadde vært nice. Hvis bare jeg hadde lært meg bass i stedet...

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?­– Tromsø har et lovende musikkmiljø for tiden. Ut fra toppen av hodet er tre veldig godt gjennomførte band Resirkulert, The Modern Times og Lüt. Jeg har også en drøm om at Feskekrok skal ha en permanent reunion og bli verdenskjente <3

– Når så du sist ditt eget blod?– Som en ekte rockestjerne var det faktisk på forrige bandøving før Rock Mot Rus, hvor jeg spilte så hardt at æ begynte å blø utover gitaren. Det viser seg at det var en fordel å kjøpe en gitar med rød lakk.