Musikeren Bendik Kajander, som er kjent for låten «E du den du vil vær?» og «Når e du klar?», flytter til Oslo etter fire år på jusstudiet i Tromsø. Han leverte nylig inn eksamensoppgaven, og fredag er han klar med sin nye singel «E du som du va?».

– Den følger opp spørsmålene jeg har stilt tidligere. Tanken med den er at det skal være en låt man kan nyte, og som ikke er så «flashy» som de tidligere låtene, sier Kajander.

– Er det en potensiell sommerhit?

– Man vet aldri. Det er en genuin låt som man fort kan ikle en sommerhit-kåpe, sier Kajander, som ved å flytte til Oslo føler han kommer nærmere bransjen og enklere kommer seg til konsertsteder.

– Her har jeg mange rundt meg som hjelper meg med prosjektet, blant annet Universal og bandet.

LES OGSÅ: Avslutter 170 års industrihistorie med konsert

Headliner

Artisten lover mange flere singelslipp fremover, og gleder seg enormt til å headline Festspillene i Nord-Norge.

– Det er siste konserten på lørdagen i Nordic Hall. Det kommer til å bli så vanvittig kult og en bra spot for meg, sier Kajander, som også spiller på Parkenfestivalen i Bodø. Men tromsøpublikummet må vente på neste konsert med pop-fenomenet.

– Det er ikke avklart ennå, men det kan fort skje. Jeg synes alltid det er spesielt å spille i Tromsø. Jeg har vært lenge i byen og har mange venner der, og jeg føler det er som å komme hjem. Det var dit jeg flyttet for første gang og for alvor startet livet mitt.

LES OGSÅ: – Gi meg ubegrenset med champagne og en som kan gi meg skuldermassasje!

Fryktet for kreativiteten

Med fire år på juss-studiet ved UiT skal nå Bendik skrive master i Oslo, mens han fokuserer på å skrive enda mer musikk, og ikke bare for seg selv.

– Nå skriver jeg tekst og musikk til en ny Fjordland-reklame sammen med min fetter. Det samme gjorde vi til TVNorge-serien «Ja, vi elsker camping», mens «Bloggerne» på TV2 henta utdrag fra låten «Når e du klar?», sier Kajander, som nå skal på låtskriverkurs i Sverige for å lære mer om emnet.

– Det er en kjempeindustri i å skrive låter for andre. På kurset kommer det store artister fra hele Skandinavia, som skal lære bort sin kunnskap. Selv føler jeg at jeg har kommet godt i gang.