Om to måneder er det klart for den tredje utgaven av Rakettnatt i Tromsø. Den populære kunst- og musikkfestivalen, som rommer drøyt 6.000 på Stortorget, utvider nå sitt virke med festivalområde helt nordtil krysset ved Storgatbakken, hvor det blir en ekstra scene.

Satellittscenen

På parkeringsplassen, bak Verdensteatret og Perspektivet museum, skal nemlig festivalen gjerde inn området for å gi plass til blant annet danske rockere og Mari Boine.

– Det er flott å kunne utvide fordi det hever selve festivalproduktet. Programmet er både bredt og smalt, og det blir spennende å se hvordan publikum responderer. Du skal kunne besøke Satellittscenen for å oppdage noe nytt, synge med på sangene du liker, eller bare rett og slett få en spennende miljøforandring fra Stortorget, sier Hallvar Agersborg, som er kommunikasjonssjef i Rakettnatt.

DANSK ROCK: Bisse kommer til Tromsø med psykedelisk rock.

Også teater

Men det er ikke bare musikk som skal prege ekstrascenen, som vil ha underholdning mens det rigges om på storscenen. Det politiske satirestykket «Nordting» får også en plass på scenen.

LES OGSÅ: Years & Years klare for Stortorget i august

Amund Sjølie Sveen satte for første gang opp forestillingen under Festspillene i Nord-Norge i 2014. I vår har stykket gått på HT i Tromsø.

– Vi har alt fra A-listede P3-artister, nordnorske kulturskatter, til samfunnssatirisk teater. Målet er å lage Norges mest mangfoldige kulturscene, forteller Agersborg om programmet for scenen, som har fått navnet Satellittscenen.

Bruker byen

Festivalen har tidligere uttalt til iTromsø at de ønsker å bruke et større areal av byen når det er festival. Dette for å utvikle festivalen ytterligere.

– Vi har hele tiden sagt at dette er et langsiktig prosjekt og at vi har kommet for å bli. Vi utvider ikke for utvidelsens egen skyld, men fordi det tilfører noe til helheten. Vi tar i bruk en ”bortgjemt” del av byen og lager noe som forhåpentlig kan bygges videre på i årene som kommer.

BOOKET BOINE: Mari Boine er et av innslagene på den nye scenen til Rakettnatt.

Med en kapasiteten for scenen er opp mot 1.500 mennesker. Noe som gjør konsertene litt eksklusive i kontrast med hovedscenen som tar rundt 6.000 mennesker.

– Til tross for at det er et relativt stort areal tror jeg det blir ganske intimt der inne. Vi skal pryde området med visuelle kunstinstallasjoner, så atmosfæren blir en opplevelse i seg selv, sier Agersborg.

Dette er programmet for Satellittscenen fredag: Kristian Kristensen, «Nordting», Arif og Hkeem+Temur. Lørdag spiller Bisse, African Sunz, Mari Boine.