Navn: Line Saus, like gammel som Jennifer LopezAktuell med: Holder på med en EP. Har eglet meg inn på noen av byens beste folk som hjelper meg med og på EPen. Håvard Stangnes som produsent/musiker, Truls Norbye på trommer, Ida Karoline Nordgård på bass, Mark Steiner på gjestevokal og Sivert Henriksen som tekniker. Skal spille på Sound of Svea-festivalen i Sverige neste helg. Der skal jeg spille lmine ting og litt sammen med Mark Steiner. I tillegg får jeg god hjelp fra min søster Marianne Saus, som er min promo-sjef, grafiker, rådgiver og høyre hånd.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Jeg tror jeg ennå kan skvise meg inn i sjangeren rock, men det er nok noe mer nedtonet enn med John Walkers, som jeg var med i tidligere. Jeg tror jeg må ha hatt det deprimerende i mitt forrige liv, for alle låtene kommer ut i moll. Du kan si at jeg spiller nedstemt melankolsk rock, blues rock, eller blårock om du vil.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?Det er jo litt ukjent farvann. Men siden jeg er musikklærer har jeg god erfaring med allsang, så jeg tror jeg hadde gått for noe alle kunne synge med på. Jeg tror også at jeg har best sjans til å få med publikum hvis sangen inneholder noe om en ball. Jeg har gjort litt research om hvilke ballsanger som er finest, og siden jeg har fått med meg at man kan stole på Arne Scheie når det gjelder fotball, så har jeg valgt å gå for den han syntes er best; og da ble det «Bodø/Glimt for evig».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det må være da jeg var med Pulp Vixen på Tysklandsturnè, og vi av en eller annen grunn hadde blitt booket til å varme opp for et band som het «Casualties», som viste seg å være fullblods-punkere. Samme som publikum. Det gikk i hanekam, nagler, scaring og kjetting. De bare sto og stirret vantro på oss med åpen munn. Gudsordene fra Tromsø. Ingen klappet. En punker kom riktignok og kjøpte en CD av oss etterpå, som han skulle gi til sin 2 år gamle datter. Opplevelsen ble ikke mindre minnerik av at inngangen til konsertlokalets toalett gikk gjennom scenen. Så hver gang noen skulle på do så forsvant den ene gitaristen vår bak dodøra.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?– Da vil jeg kreve å få se en kopi av CVen til bookingansvarlig.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg– Det må bli Don Johnsen. Første kassetten hans vekket mange forbudte følelser. Måtte høre på den igjen nå når du tok kontakt. Vekker fremdeles mange forbudte følelser, men kanskje av en annen type enn tidligere.

 – Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Huff, har jo ikke lyst at noen skal bli lei seg eller noe, men tror det må være hagefesten til Aschehoug… Unnskyld.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Electronica, helt klart! Har electronica-versjoner av alle låtene mine i hodet.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?Det må jo bli «Die A legend», «Hollow Hearts» og «The Late Great»

– Når så du sist ditt eget blod?– Så litt av mitt eget blod da jeg fikk loftsluka i fjeset her om dagen. Jeg tenkte at jeg kom til å få en skikkelig blåveis og et fælt sår. Alle kom til å spørre meg om hva som var skjedd, og om det gikk bra med meg. Det ble bare et brunt lite skrubbsår som så ut som en leverflekk, og ingen har spurt meg om det.