Bandene Hollow Hearts og 10th Harmoni får 25.000 kroner hver. Pengene er øremerket innspilling, miksing og mastering.

«Nordnorsk supergruppe»

Hollow Hearts er bosatt i Tromsø. De debuterte tidligere i år på et utsolgt Bastard. Gruppen består av Ida Løvheim, Christoffer Nicolai Mathisen, Ida Karoline Nordgård og Mikael Pedersen Jacobsen. Om gruppa skriver fagpanelet i sin begrunnelse:

ROCK: Tromsøbandet 10th Harmonic vant tidligere i år Rock Mot Rus. Foto: Presse

Alternativ rock

10th Harmonic vant tidligere i år Rock Mot Rus. Tromsøbandet, som spiller alternativ rock, består av Sondre Sætaberget, Jeppe Goll, Askil Mauseth Fangel og Tor-Eivind Solheim. I begrunnelsen skriver fagpanelet:

«Det har vært veldig spennende å følge dette bandet siden vi så dem første gang i en delfinale i Bukta Battle i Kroken for fire år siden. Bandet har allerede rukket å gjøre seg bemerket på mange nordnorske scener, mens de har tatt store steg både musikalsk og som liveband, og fremstår i 2017 som noe av det mest lovende innenfor rocksjangeren i Nord-Norge.»

Seks artister

Buktafestivalen og Kulturnæringsstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge står bak innspillingsfondet. De samarbeider om å få på plass en permanent tilskuddsordning for nordnorske band og artister som spiller rock.

I de to første tildelingsrundene fikk Février, Ingeborg Oktober, Heave Blood & Die og The Cameltoes alle 25.000 kroner hver.