Tromsøs første rockemusiker, Bjørn "Little Henrik" Henriksen, gikk bort i 2009. I 2011 åpnet Buktafestivalens tredje scene, og ble oppkalt etter musikeren.

Syv år senere står datteren Johanne Henriksen under pappas navn for å introdusere artistene, som skal slippe til under festivalen. Det er klart det betyr mye.

- Når de åpnet scenen i 2011 var det veldig spesielt for familien vår. Bukta var allerede spesiell for meg, men etter at den åpnet har denne scenen vært en plass jeg drar for å minnes han, sier Henriksen.

Tok rocken til Tromsø

Little Henrik er kjent som den som tok rocken til Tromsø. I 1958 underholdt han med rockeshow i Robukta. Men han hadde også i senere tid som ambisjon om å fremme lokale og unge artister, som datteren Johanne er ånden til Little Henrik-scenen i Bukta.

- Det var hans hjertesak til han gikk bort. Han jobbet som musikklærer i Kjøpsvik helt frem til hans død, og han var alltid glad i en slik type scene.

På fredag under festivalen skal Johanne for aller første gang stå under farens navn.

- Jeg kjenner at jeg får gåsehud bare når jeg snakker om det. Det ble ikke musiker av meg, men jeg er veldig god til å prate. Er det noe jeg kan bidra med her er det å pumpe opp stemningen blant publikum, sier datteren.

Første kvinnelige konfransier på Bukta

Selv forteller hun at hun er nervøs i forkant av oppgaven.

- Det å komme hit i morgen betyr så mye for meg. I tillegg føler jeg at jeg kan gjøre pappa stolt på min måte. En av de siste samtalene jeg hadde med han, før han gikk bort, sa han "Det er en ting du har, Johanne, og det er kjeften". Jeg føler at han sendte stafettpinnen videre, og syv år senere står jeg her.

Et annet aspekt ved Johannes rolle, er at Butkafestivalen aldri tidligere har hatt en kvinnelig konfransier på sine 14 år som festival.

- Det tror jeg også pappa hadde satt stor pris på. Jeg kommer inn som en blond "freskas" som skal riste liv i publikumet, sier Henriksen.