To ganger tidligere har nemlig den svenske trubadurlegenden måttet avlyse Tromsø-konserter. Begge ganger ga alvorlig sykdom vært begrunnelsen.

– Selve sykdommen kan jeg ikke komme inn på, men nå skal Wiehe være frisk og rask. Han har vært på turné i vår, og konserten her i Tromsø er også del av en turné, sier styreleder i Viseklubben Spelt, Anne Grete Seljebakk.

Begge konsertene solgte ut

Billettene til Mikael Wiehes konsert på Kulturhuset er allerede i salg, og Seljebakk forventer at salget vil gå bra.

– De to forrige konsertene, som dessverre måtte avlyses, var begge utsolgte, forklarer hun.

Spelt-lederen overvar selv Tromsø-konsertene Wiehe holdt sammen med sin nå avdøde svirebror Björn Afzelius, på 80- og 90-tallet.

– Jeg er usikker på når han sist spilte en vanlig konsert her i byen, men han spilte på Karlsøyfestivalen for noen år siden, pluss at han opptrådte på torget i Tromsø sentrum som del av et fagforbund-arrangement.

Gir lokale studenter sjansen

Spelt har satt opp åtte konsertkvelder i løpet av høsten, der artistene spenner fra lokalt, via nasjonalt, til skandinavisk kjente navn.

– Hvis du selv skulle trekke fram kun én av de andre høstkonsertene – hvilken velger du?

– Huff, det blir vanskelig, hehe. Dette er tredje året vi i samarbeider med Kongsbakken VGS og musikkonservatoriet arrangerer Uspelt, og dette tror jeg blir veldig artig. Vi håper å få fram nye nordnorske visesangere, og denne konserten har i tillegg en svært rimelig billettpris, sier Seljebakk.

– Da er det altså musikkstudenter som opptrer, ikke sant?

– Ja, og i år er det Ragnar Olsen sine viser artistene skal ta for seg. På de to forgående var det lyrikken til Alf Prøysen og Arvid Hanssen som ble tolket.

LES OGSÅ: Disse kommer til Rakettnatt

Dette er Visklubbens Spelts fulle program for høsten:

17. sep. Plateslippkonserter med Trine Strand og Moises Gadea.

8. okt. Esther Orkester.

22. okt. Marni Kruse og Lukas Müller.

5. nov. Tom Roger Aadland – Dylan på norsk.

22. nov. Mikael Wiehe.

26. nov. Uspelt med musikkstudenter fra Konsen og Kongsbakken VGS.

3. des. Tone Hulbækmo og Hans Fr. Jacobsen.

29. des. Romjulsspelt.