Rakettnatt, som arrangeres på Stortorget «og omegn» fredag og lørdag, er det naturlige høydepunktet for byens musikkelskere inneværende uka.

Musikk- og kunstfestivalen som arrangeres for tredje gang er allerede utsolgt, med artister av både regional, nasjonal og internasjonal størrelse på programmet.

Amerikaner Tromsø-debuterer

Om du ikke har fått kloa i et festivalpass til Rakettnatt, er det allikevel en rekke muligheter til å oppleve gode band, artister og DJs på byens scener.

Allerede mandag kan du riste løs på Prelaten, der Oslo-baserte The Feelgood Orchestra skal lage funky stemning.

Amerikanske Howe Gelb spiller sin første konsert i Tromsø, på Café Sånn onsdag.

Onsdag arrangerer The North Country Fair konsert på Café Sånn, med den amerikanske artisten Howe Gelb. Gelb er kjent fra band som Giant Sand og OP8, og etter over 30 år som plateartist gjør amerikaneren sin første Tromsø-konsert onsdag.

Samme kveld lokker «Bare» Egil Hegerberg, Lars Lønning og resten av Black Debbath med akademisk stonerrock på Driv. Kumle & Raspeball på visesang og sprell, som forband.

De akademiske tungrockerne i Black Debbath inntar Driv onsdag.

«Verdens beste» band

Fredag spiller det Oslo-baserte rockbandet Brut Boogaloo på Blå Rock Cafe. Gruppa, som den svenske rocknestoren Nicke Andersson omtalte som «verdens beste» i et Feedback-intervju i fjor, slipper sin comebackplate «Strike III» fredag.

LES OGSÅ: Tromsøbandet gjør som TV-seriene – lanserer to nye låter i uka

Lørdag spiller den Tromsø-baserte powerduoen JABBA slippkonsert for sin nye plate «Vice», som var blant Feedbacks anbefalinger i uke 32. Stedet er Bastard Bar, og med på laget er de manne- og kvinnevonde punkrockerne Rumblin’ Retards.

Fyldige nachspiel-arrangementer

På toppen av dette, arrangerer RakettNatt egne klubbkvelder etter at hovedprogrammet er avsluttet på Stortorget.

Natt til lørdag frister de med DJ-sett fra Christine Dancke og Torjus, pluss Hkeem og Temur på The Edge. På Verkstedet i Kulturhuset blir det konsert med en artist kalt Leif, pluss DJ-sett fra Margaret Berger og Paulo Velasquez.

Sondre Justad spiller på RakettNatt lørdag, og gjør i tillegg et DJ-sett på Verkstedet.

Publikummere som fortsatt er oppegående natt til søndag, kan få med seg DJ-sett fra Sondre Justad og Maikelzito, pluss konsert med Ary på The Edge. Verkstedet inntas av Senjas elektronika-maestro MØRK, Prince-tributebandet Controversy, og DJ Rune Nygård fra Houseboden.