På det meste har guttene i bandet «This Way Up» spilt konserter for rundt 100 personer, nå er de klar for å stå på Audiator scene på Stakkevollan. Der det hele sendes direkte på itromso.no.

– Det er jo onsdag, så vi forventer ikke at det er så mange som kommer. Om det er en eller 50 som dukker opp betyr ikke det noe, vi gleder oss uansett, forteller bandets vokalist Martin Monsen til iTromsø.

DRITKULT: Bandet «This Way Up» består av Daniel Flakowski Andersen (til venstre), Vebjørn Lia Berger, Martin Monsen, Hans Petter Nilsen og Adrian Feka. Onsdag skal de spille på Audiator scene.

Likevel håper han at konserten ses av mange.

– Dette er en unik mulighet for oss til å vise oss fram.

– Dritkult rockeband

Erling Solvang er prosjektleder for «Understrøm» og beskriver bandet «This Way Up» som et dritkul rockeband.

Bandet består av vokalist Martin Monsen, gitarist Daniel Flakowski Andersen, gitarist Vebjørn Lia Berger, bassist Hans Petter Nilsen og trommis Adrian Feka.

– Vi er en gjeng musikere med veldig variert musikksmak. Blant annet har tre av medlemmene vært med i et metalband før. Så vi er litt sånn metal, rock, alternativ rock, forteller Monsen.

– Det blir ikke et cover å høre

Bandet slapp nettopp sin første singel «Bottles to Broken Bones». Den har ifølge Monsen blitt spilt av 5.500 ganger på Facebook, og har nådd over 15.000 mennesker.

LES OGSÅ: Lokale musikere satser egne penger på nytt bookingbyrå

Videre lover Monsen kun originale låter fra bandet.

– Det blir ikke et cover å høre. Vi har nå laget en hel EP som gis ut i løpet av høsten. På den er det syv sanger til. De fleste har vi allerede spilt, men vi har en helt ny sang vi skal spille nå, så vi er veldig spent på mottakelsen den får, sier Monsen.

Produsert av ungdom

«Understrøm» er en serie konserter gjennom høsten som holdes på Audiator scene på Stakkevollan. Alt fra lyd og lys, promotering og TV-produksjonen gjøres av ungdom.

– Jeg synes det er veldig kult at kommunen har laget et kulturarrangement der ungdom får gjøre så mye selv, og får være med i så mange deler av produksjonen, sier Monsen og legger til:

– Det er et kult konsept, jeg gleder meg til å si hvilke andre band som skal spille.

Det skal til sammen spilles fem konserter.