Fredag 6. april holder Justad konsert på Clarion Hotel The Edge.

Den planlagte vårturnéen er kortere, men allikevel større enn vanlig, ifølge 27-åringen.

– Jeg kommer ikke til å spille så mange konserter i 2018, så da ville jeg gjøre disse litt større med tanke på produksjon, arrangement og overraskelser. Vi skal spille noen få festivaler, men april-turnéen blir de største konsertene jeg har gjort på egen hånd, sier Justad.

– Tromsø er som en hjemmefest

Sangeren omtaler Tromsø som hjemmebane, og ble overveldet over publikumsresponsen under hans konsert på Rakettnatt i august.

– Det var et massivt trøkk under Rakettnatt, og jeg kjenner på en slags stolthetsfølelse når jeg tenker tilbake på konserten. Å spille i Tromsø er som å være på en hjemmefest hvor man kjenner hele gjengen. Folk både synger, danser og lytter, så det er som å spille i Lofoten eller Bodø for meg, forklarer Justad.

Ny plate i mars

Fredag slapp Justad en ny singel og video til låten «Ingenting», som handler om mennesker i nød.

– Jeg begynte å skrive låten da flyktningkrisen eskalerte i 2015. Norge og verden har ikke klart å omstille seg til flyktningkrisen og miljøsituasjonen, og vi tar ikke nok ansvar i de store spørsmålene, mener han.

Lofotingen har begynt å takle litt tyngre tematikk i låtene skrevet etter den to år gamle debutplata «Riv i hjertet».

– Det kommer alltid til å handle om kjærlighet for meg, men jeg pusher mine grenser når det kommer til tekst og musikk – og det er jo to år siden jeg slapp ny musikk. Å kommentere samfunnet føles som en ny start for meg, og det gjelder bare å finne rett form. Jeg tør å skrive ting som er både mer personlig og mer påståelig.

– Kommer det en ny plate til neste år, da?

– Ja, den kommer i mars. Så da rekker alle i Tromsø å lære seg låtene før konserten på The Edge, humrer Justad.