– Hjertefyll handler om kjærlighetssorg, og alt som det ikke ble noen ting av, sier Lisa Skoglund.

26-åringen har jobbet med musikk siden tenårene, men fikk en ny giv da hun flyttet tilbake til Tromsø i 2015, etter musikkstudier i Oslo.

– Trengte ro for å lage musikk

– Jeg var sliten, etter å ha lagt mye press på meg selv i en del år. Jeg trengte ro for å lage musikken jeg visste at jeg kunne lage. Det var på tide å gi litt mer faen, og kvitte seg med «flink pike»-syndromet, forklarer hun.

Skoglund gir miljøet på Tvibit mye av æren for at hun i dag trives med tilværelsen som artist. Hun er selv instruktør på Fuzz – bandskolen for jenter.

– Det har skjedd så mye positivt med kulturlivet i Tromsø, etter at jeg flyttet herfra som 19-åring. Fredrik Forssman i KOFOR og Mia Eriksen på Tvibit i har tillegg vært viktige brikker for meg. Jeg er en del av «Idol»-generasjonen, der man er veldig opptatt av å bli «oppdaget». Fredrik har hjulpet meg med å være tålmodig.

Pirret nysgjerrigheten

FLYTTET HJEM: Lisa Skoglund mener Tromsøs kulturliv er bedre nå, enn da hun flyttet fra byen som 19-åring.

I forkant av sitt nye singelslipp, gjennomførte Skoglund en «kampanje», der hun hang opp plakater med tekststrofer fra «Hjertefyll» – uten eget navn eller videre forklaring. Dette ble også gjennomført av hennes nettverk i sosiale medier.

– Folk ble nysgjerrige, så det fungerte bra. Flere kjente tok bilde av tekstene, uten at de visste at det var jeg som hadde skrevet dem, forklarer hun.

Sanglyrikken, som fremføres på dialekt, er særdeles viktig for 26-åringen.

– Jeg «nerder» en del på tekst. Det blir raskt litt eksistensielt, men jeg prøver å skrive tekster som folk kan dra mer enn én spesifikk ting ut av.

– Musikalsk sett har jeg vokst opp med viser – og en far som lyttet på forskjellige ting fra Leonard Cohen til Nordnorsk Visegruppe. Jeg går for en blanding av Kari Bremnes og Stein Torleif Bjella – at man først og fremst er låtskriver og musiker, legger hun til.

Medhjelper i Bodø

I april gir Skoglund ut en EP, som hun har jobbet målrettet med.

– Den er skapt sammen med produsent Are Simonsen i Bodø. Så hentet vi inn musikere for å spille inn forskjellige ting, før jeg nå har dannet mitt eget band. De har igjen bidratt mye på arrangementene nå som vi skal spille konserter, forklarer hun.

Onsdag spiller Lisa Skoglund formiddagskonsert på Kringla, før hun 16. november spiller sammen med Lamark på Bastard Bar. Til våren blir det full turné, som følge av den kommende EP-utgivelsen.