Kongsbakken videregående presenterer fra høsten av en helt ny studieretning.

- Det er en teknologi- og forskningslinje som skal gjøre elevene sterkere for videre studier innen samme tema, sier assisterende rektor ved Kongsbakken, Ole Tennvassås.

Problemer med informasjon

For å komme inn på den nye linja må du ha søkt ordinær studiespesialisering. Deretter kan du melde din interesse for linja, så tar Kongsbakken opp elever internt.

- Med denne ordningen ble det et inntrykk av at det ikke blir noe av. Det er et nytt og ukjent konsept, og vi har nok ikke greid å nå ut med informasjon til alle, sier Tennvassås.

Den nye teknologi- og forskerlinja vil åpne opp for å jobbe tverrfaglig, og gi et inntrykk av hva forskning er.

- Vi har trua på at vi får flinke elever som er interesserte i matematikk og realfag, og som ønsker å jobbe med det.

Ser til Bodø

Høsten 2014 startet denne linja opp i Bodø. Der opplevde de stor oversøkning.

- Vi regner med det er like stor interesse i Tromsø. Vi har bare problemer med å nå ut med informasjonen.

Samarbeid

I dag er Tennvassås på besøk hos NAROM (Nasjonalt senter for romrelatert opplæring) på Andenes for å få på plass en samarbeidsavtale.

- Elevene på den ny linja skal få komme hit og være med på å lage modeller av satellitter. Disse skal plasseres i brusbokser.

Dette er en del av "CanSat" som er en satellittmodell som inneholder instrumenter, strømforsyning, databehandlingsenhet og kommunikasjonssystem som i virkelige satellitter.

Avtalen er i boks, men skal sannsynligvis ikke markeres og signeres formelt før European Space Agencys (ESA) symposium i Tromsø i juni.