Det forteller styreleder for Smak-festivalen, Petter Markussen, oldermann i Kokkens mesterlaug i Tromsø.
– Vi har det meste av aktivitetene vi skal ha i vårt store telt på torget på plass – og denne uken håper jeg at vi også får spikret våre kurs på Breivika, sier han.
Kursene i Breivika vil foregå på avdelingen for matfag på den videregående skolen, og vil være omtrent det samme som i fjor.
Smak-festivalen går av stabelen 18.-20. september. Det er andre året at festivalen blir arrangert, og i fjor gikk tromsøværingene bokstavelig talt mann av huse for å få med seg festivalen.
Se bilder av folk og mat på Smakfestivalen i fjor her!
Sto i kø
– Folk sto i kø for å komme inn på festivalområdet en time før vi åpnet. Det var helt fantastisk, forteller Markussen.
I år er påmeldingene fra utstillere noe lavere enn i fjor, forteller Markussen.
– Samtidig har de som vil være med bestilt større telt og mer plass, så det vil være et like stort område som i fjor, sier han.
Alt gikk imidlertid ikke knirkefritt i fjor. Matfestivalen gikk med et kraftig underskudd – hovedsakelig på grunn av høye kostnader for innleide kokker og underholdere.
– I år tar vi mål om å bruke egne krefter til en langt rimelige kostnad, sier Markussen.
Det skal imidlertid ikke gi lavere kvalitet på det som serveres fra mesterlaugets tel, lover han.
Flere velger norsk og kortreist mat
Nordnorsk måltid
– Vi vil prøve å gjøre mer ut av teltet enn det vi gjorde i fjor med mer aktiviteter, sier Gunnar Jenssen – til daglig kokk på Skarven, og ansvarlig for aktivitetene i teltet på torget under Smak-festivalen.
Blant annet skal det serveres et ”Nordnorsk måltid” – en lokal vri av TV2-programmet ”Det norske måltid”.
Gunnar Jenssen fra Troms, Johnny Trasti fra Finnmark – og forhåpentlig Roy Magne Berglund fra Nordland skal stå for maten.
Gunnar Jenssen har tidligere vunnet ”Det norske måltid”.
– Det samme har Roy Magne – og Johnny har vært med i konkurransen, sier han.