TROMSDALEN: – I dag mangler Harstad en skikkelig spesialbutikk for kjøtt og sjømat, så vi mener at det er et veldig stort potensial for å få til noe i byen, forklarer Karl Alberth Hansen, eier og daglig leder i Karls Fisk og Skalldyr.
Hansen sier at lokalene stort sett er innflyttingsklare – det mangler bare stempel fra Mattilsynet og andre nødvendige myndighetsgodkjenninger – og at han håper på at ting skal gå raskt.
Søker driftige folk
– Det saken avhenger av nå er at vi får de rette folkene til å drifte butikken. Lokalene er ferdig rigget og klare, sier han.
Hansen vil ikke avsløre hvor i Harstad fisk- og kjøttbutikken skal ligge, men han sier at den vil ligge i sentrum av byen.
Han har startet annonsering etter folk som kan drifte butikken, og etterlyser folk som er «kremmer og matkyndig».
Det skal hovedsakelig selges fersk, bearbeidet og kjølt/frossen mat i lokalene, men det legges også opp til at det kan drives med catering ettersom det er fullt utstyrt kjøkken der.
Samme filosofi
Salgssjef Bernt Normann i Solberg Pettersen sier at det er veldig naturlig for dem både å søke seg til Harstad og å samarbeide med Karls Fisk og Skalldyr.
– Vi ser store muligheter med å etablere oss der ettersom det mangler en slik butikk. Dessuten har vi litt samme matfilosofi som Karls – det skal være lokalprodusert og kortreist, sier han.
Både Hansen og Normann sier at det ikke er et stort skritt å satse på Hinnøya.
Har allerede kunder i sør
– Vi leverer til storkjøkken i byen, og vi levere ferdige produkter som pålegg til en rekke butikker i tillegg, sier Normann.
Det samme sier hans «kollega» fra den marine siden.
– Vi har allerede kunder der – vi leverer eksempelvis til restauranten De 4 Roser og til Obs! Harstad, sier Hansen.
Hansen håper at et etablering i Harstad vil bety at en større del av produktspekteret til Karls Fisk og Skalldyr skal kunne sendes dit.
Gode forbindelser
– Vi har 400 produkter i vår produktkatalog, og vi har god nok kapasitet på vår produksjon her i Tromsø til å kunne serve Harstad også, sier han.
Det vil heller ikke by på noen store logistikkutfordringer å få sendt fisk og skalldyr til byen ved Vågsfjorden.
– Det går både bil og båt hver dag ned til Harstad, så å få våre varer dit vil ikke være noen problemer, sier han.