I fjor stengte Amundsen Restauranthus dørene i Storgata 42. Siden den tid har lokalet i sentrum stått tomt.

Nå har imidlertid eierne av bygget, Olav Thon Gruppen, konkrete planer for hva som vil skje videre.

Hemmelig aktør

– Bygget må gjennom en oppgradering. Vi er nå i ferd med å tegne ferdig et nytt konsept med en stor aktør i Nord-Norge, forklarer assisterende eiendomssjef i Olav Thon Gruppen, John Braastad.

Han ønsker ikke å avsløre hvilken aktør det er snakk om riktig ennå, men kan bekrefte som det er nevnt tidligere, at Peppermøllen gjenoppstår.

– Det blir et restauranthus i begge etasjer, altså er det snakk om et stort areal. Selv om lokalet blir totalforandret innvendig, ønsker aktøren å ta tilbake navnet Peppermøllen, og satse på tradisjonsrik mat som restauranten i sin tid var kjent for, forklarer assisterende eiendomssjef.

Utfordringer

Peppermøllen mat & vinhus, som ble etablert i bygget allerede i 1971, var i drift i godt over 30 år, før restauranten ble lagt ned i 2009.

Planen er at restauranten, i ny drakt, skal åpne til neste år.

– Det må gjøres en god del med bygget, blant annet har vi noen utfordringer med innvendige løsninger, samt at vi må søke kommunen om diverse tillatelser. Målet er restauranten skal åpnes på vårparten 2014, avslører Braastad.