– Ja, klart vi vet hva avokadoskade er, sier overlege på legevakta, Anton Giæver.

Dermed er det mulig det klassiske bananskallet faller fra tronen som Norges farligste frukt, og opp seiler avokadoen.

Dype sår

En avokadoskade oppstår når noen skjærer opp en avokado. Når de da skal ta ut steinen inni avokadoen, er det mange som bruker en skarp kniv, men steinen kan være glatt og da glipper ofte kniven.

– Kniven glipper og da skjærer man seg i hånda og da ryker sener og man får kuttskader, sier Giæver.

På legevakta i Oslo har de ifølge NRK opplevd et rush av personer med avokadoskader, og det kommer folk inn ukentlig som har skjært seg på frukten.

En av dem som har blitt utsatt for avokadoens mørke side er Brann-spiller Erik Mjelde, som opplevde at blodspruten sto i taket, ifølge Bergens Tidende.

Vær forsiktig

I Tromsø er imidlertid ikke problemet like utbredt.

– Det er bare noen uker siden det var en her med avokadoskade, men jeg vil ikke si at det er et stort problem. Det bor jo færre folk her i Tromsø, og kanskje er vi mer glad i gulrøtter og kål, sier Giæver.

Han oppfordrer likevel folk til å være mer forsiktig i sin omgang med avokadoer.

– På YouTube finnes det instruksjonsvideoer som viser hvordan man skal skjære en avokado på riktig måte og hvordan man skal ta ut steinen, sier overlegen.

Plastisk kirurgisk avdeling på Universitetssykehuset i Nord-Norge får inn personer med kuttskader på sener og nerver. Avdelingsleder Erling Bjordal, kjenner derimot ikke til at de har fått inn skader som skyldes uforsiktig omgang med avokado.