Dermed heller hun kaldt vann i blodet på de lokale fiskarlagene og utviklingslagene som har klaget på kommunestyrets vedtak om valg av oppdrettslokaliteter utenfor Kvaløya.

Les også: Vil ha omkamp om oppdrett

Vedtatt og godkjent

– Med kystsoneplanen har vi jobbet spesielt for å ta hensyn til kystfiskernes interesser i oppdrettsområdene som har vært vurdert, samtidig som vi har prioritert havbruksnæringen på noen av områdene som egner seg for oppdrett. Jeg har respekt for fiskernes synspunkter, men jeg mener vi har fått en balansert plan. Vi har hatt sterkt fokus på å tilpasse planen begge næringer, sier byrådsleder Kristin Røymo (Ap).

Fiskerne føler seg overkjørt og mener oppdrett fortrenger dem fra fiskefelt de har hevd på. De ber kommunestyret omgjøre vedtaket.

– Ingenting tyder på at de har noe å hente gjennom ny behandling. Planen er vedtatt og godkjent uten innsigelser. I løpet av kommunestyreperioden vil kystsoneplanen bli gjenstand for revisjon.

Les også: Nye rådgivere for byrådet

Ikke realistisk

Byrådslederen mener fiskere og utviklingslag har fått sjansen til å komme med sine innspill da kystsoneplanen var på høring. Det kom inn 71 merknader, blant disse var 17 innsigelser.

– De vil ha ut fem av i alt syv områder, det er ikke realistisk. Vi må både ha kystfiske og havbruk, og vi har funnet en god balanse mellom disse næringene i arbeidet som er gjort. Totalt ble 40 områder utredet, av dem har vi lagt ut syv områder til havbruk. Veldig mange lokale interesser er imøtekommet, men ikke alle.

Les også: Hun blir ordførerens rådgiver

Ett av akvakulturområdene, ved Brensholmen, kan bli justert for å imøtekomme fiskere og utviklingslag.

– Det vil bli dialog mellom byutvikling og lokale fiskere om den nøyaktige plassering av oppdrettslokaliteten for å finne en god løsning for skipsleia, sier Kristin Røymo.