Sentrum: Det er artist og matentusiast Jørn Hoel som sammen med Gunnar Wilhelmsen, Gunnar Jensen og John-Fredrik Solberg lørdag åpner Mathallen i de gamle TBBL-lokalene i Grønnegata. Med på laget har de også ferskvarespesialist Ørjan Jacobsen og John Werner Larsen.
Mathallen skal bestå av to deler: en restaurantdel og en ferskvaredel. I tillegg satser gjengen på egen vinklubb: «Mathallens Vinklubb», etter initiativ fra Hoel.
Les også: Mathallen godt i rute
Arrangement
Vinklubben skal ha månedlige arrangementer med ulike tema og satser på å kunne tilby foredrag, kursing, vinprat og vinsmaking. Første arrangement skal gjennomføres allerede 20. januar.
– Folk flest har gjerne manglende kunnskap om hvilke druer som passer til ulike matretter. Hva passer til skrei, for eksempel? Eller til oster? Vårt ønsker er å skape et miljø der folk i byen og omegn kan få svar på spørsmålene de har, sier Jørn Hoel.
Les også: Her satser de lokalt og sentralt
Vininteresse
Selv har Hoel eksamen innen vin, og er opptatt av og interessert i fagområdet. Han skal delta på alle arrangementene.
– Det finnes sikker mange små private vinklubber i byen, og her kan de også delta. Dette vil være en enkel setting, der folk skal få forståelse for hva som passer sammen. Vi kan også se på hvilke alkoholfrie drikker som passer til ulike matretter, sier han.
Vinspalten: Lett blanding til helgekosen
Hoel tror og håper det er stor nok vininteresse i byen til å fylle arrangementene.
– Dette er begynnelsen på ulike aktiviteter som skal skje i Mathallen.
Les også: Åpner nordnorsk mattempel