Torsdag kveld hadde Mathallen førpremière i lokalene sine i Grønnegata. Styreleder John Werner Larsen innrømmer at han var nervøs foran generalprøven.

– De siste håndverkerne gikk ut av lokalene klokken 18.00. En time senere kom gjestene. Det var hektisk, men det gikk helt fantastisk. Terningkast 7 til kokk Gunnar Jensen og resten av gjengen, sier Larsen.

At man rakk åpningsdatoen 8. januar var det ifølge Larsen knapt noen som trodde på.

– Målet var å bli ferdig før TIFF startet. Det var mange som trodde jeg var «toillat». Gunnar trodde det og håndverkerne også. Men det gikk bra.

Kokk og medeier Gunnar Jensen medgir at han var litt skeptisk til tidsplanen.

– Jo da. Og det har vært opp- og nedturer underveis. Men i det siste har det vært mest oppturer og nå har en personlig drøm godt i oppfyllelse, sier Jensen.

Han er faktisk overrasket over at det ikke har vært mer problemer på veien.

- Det har gått overraskende greit, ja. Vi skulle riktignok ha et modningsskap for kjøtt på plass her i butikken nå, men det skapet vi fikk sendt oppover var for det første feil type skap. Og for det andre så var det knust. Så det var bare å sende nedover igjen, sier Jensen.

God generalprøve ...

Styremedlem og PR-ansvarlig Jørn Hoel er vant fra showbiz at en dårlig generalprøve gir en god premiere.

– Hva gir en god generalprøve da?

– Det er ikke sånn det funker i denne bransjen. Hvis vi ikke hadde en god generalprøve, så ville jeg ha hatt problemer med å selge inn dette til folk utenfra. Du får ikke Eyvind Hellstrøm opp hit, og opp hit skal han, hvis ikke vi holder nivået. Men det vet jeg nå at vi gjør. Det som ble servert var toppklasse, sier Hoel.

Mathallen er veldig fokusert på å bruke lokale råvarer. Fredag formiddag kom blant annet en leveranse med kaffeost fra Kåfjord.

– Vi bor midt i matfatet her med tanke på både fisk, kjøtt og grønnsaker.

– Nesten halvparten av alle småskalaprodusenter i Norge befinner seg i Nord-Norge. Så det er nok å ta av, sier John Werner Larsen.

SE VIDEO: Her satser de lokalt og sentralt

Ostebank

Restauranten og butikken skal leve side om side. Butikken skal selge mat som man ellers ikke finner i byen. Blant annet har man tilgang til Tines såkalte ostebank – med et utall ulike oster som man ellers må til Trondheim for å få tak i.

– Så skal vi selvsagt ha oster fra utlandet også. Men det er viktig for oss å vise at vi stort sett selvhjulpen her i Nord-Norge. Det er vel bare olivenolje og vin vi er avhengig av å hente utenfra, ler Jørn Hoel, og tilføyer:

– Her skal Gunnar kunne komme inn og finne noe han trenger til én eller annen rett.

Ifølge John Werner Larsen kommer Mathallen til å få en god start på livet i Tromsø.

– Vi er fullbooket både fredag og lørdag. Faktisk overfylt. Så det er bare å håpe at det fortsetter.

KLAR TIL ÅPNING: Gunnar Jensen, Jørn Hoel og John Fredrik Solberg Foto: Tom Benjaminsen