Nå skal det sies at da den nye kafeen åpnet var det lenge siden det hadde blitt drevet fiskeforretning i nabobygget Fiskergata 1, så den fristende lukten fra Je t'aimes lekre småretter ble neppe forstyrret av sildelukta.

Lang prosess

Det hadde blitt lagt ned mye arbeid da Bladet Tromsøs journalist Tore Svarverud, traff to av eierne, brødrene Sverre og Magne Bakkland, én uke før åpninga i den nye kafeen.

– Vi har gjort veldig mye sjøl og ombyggingen har tatt oss et år. Dette skal bli Café med C, sa brødrene Bakkland.

Hva nå enn dét betyr.

I forbindelse med åpningen hadde huset i Strandgata 14 nærmest blitt revet for deretter å bygges opp igjen.

– Det har blitt en meget original cafe med 160 sitteplasser, fire ulike gulvhøyder og mye lys og luft, skriver vår journalist.

Uvant

Selv om dagens festløver kan kjenne igjen beskrivelsen som jo også passer på Blårock Café, var det nok lite som minnet om Blårock på 80-tallet. Bortsett fra at de begge tydeligvis er caféer skrevet med C.

– Her er det mye luft, mye hvitt [ ...] og mange innvendige trapper. Uvant som sagt, men smakfullt. Og et spennende nytt tilbud i Tromsøs mangfoldige uteliv har det i alle fall blitt, skriver Bladet Tromsø.

Utelivsmarkedet

Je t'aime overlevde i den «beinharde konkurransen» som preget og preger byens utelivsmarked i vel fire år. At vår artikkel fra 6. september 1986 ledsages av stikktittelen «Nok et utetilbud i Tromsø», burde vel si sitt. I 1991 ble i hvert fall Blårock Café åpnet og det var vel en del ombygging som måtte til i forkant av denne åpninga også.

Hilbert Johannessen

Nummer 14 er et av få hus i Strandgata som har overlevd byfornyelsens gang og besto opprinnelig av to hus med adresse Strandgata 14a og 14b. Disse ble slått sammen til en adresse i 1933 da Hanna Johannessen, fiskeren Hilbert Johannessens 34 år yngre kone, kjøpte ektemannens eiendom på tvangsauksjon.

Johannessen (1846-1946), gikk under navnet «Sild-Hilbert» og var en driftig kar med en variert portefølje. Tilnavnet hans gir dog en viss pekepinn på hovednæringen hans. Mens Johannessens fiskeforretning altså lå i nabobygget, brukte han Strandgata 14 (og etter hvert nr. 16 som han kjøpte i 1914) som bolig.