Laget besto av Tommy Dalheim, Gunnar Jensen (som jobber som kokk på Vertshuset Skarven) og Åse Vøllestad. Konkurransen gikk av stabelen lørdag kveld da matbransjen feiret seg selv i Stavanger konserthus, men vinneren ble kjent først etter at finalen i programserien «Det Norske Måltid» var sendt på TV 2 søndag kveld, melder Aftenbladet.

Røkt reinhjerte

Matlaget Nordpå slo de fire andre lagene Vestpå, Sørpå, Østpå og Midti med sin meny bestående av:

Forrett: Kongekrabbe fra Bugøynes med brokkolikrem, sprø brokkolistilk, akevittsyltet småløk, tangkapers, løkkrem og kongekrabbesaus.

Hovedrett: Multeglasert ytrefilet av rein fra Varanger vilt, bakte beter, gulrotkrem, tyttebærgelé, syltet kantarell Skierri, gulløye fylt med røkt reinhjerte og kremet viltsaus.

Dessert: Blå Vägen fra Straumbotn Gård med gulrotsyltetøy, rugstrø, honningkarse og løksirup.

Ifølge dommer Bent Stiansen var juryen aldri i tvil om at laget leverte den beste maten.

– Vi var aldri i tvil, Nordpå-laget leverte jevnt på toppnivå hele veien, det var 3 x 19,5 fra alle de fire dommerne. Vellaget og smakfull mat basert på utsøkte råvarer gjorde utslaget, sier Stiansen om Årets matlag 2012 til Aftenbladet.

KLAR: Gunnar Jensen på Vertshuset Skarven er klar for å imponere med sine kreasjoner i Arktisk Kokk. Kantareller er blant de norske kvalitetsråvarene som skal benyttes. Foto: Therese Larsen Foto: THERESE LARSEN