Sundsfjord mener antall klager på helsevitenskapelig fakultet må sees i sammenheng med flere forhold. Med en tredjedel av studentene og 50 prosent av studiepoengproduksjonen på UiT, er fakultetet det klart største på UiT.

– Da er ikke unaturlig at det blir flere klager enn ved de andre fakultetene. Helsevitenskapelig fakultet står for 38 prosent av klagene totalt, sier Sundsfjord.

Sammenlignet med juridisk fakultet, som har rett i overkant av 700 studenter og 91 klager, har helsevitenskapelig fakultet 3300 studenter og 179 klager. Fordelt på antall studenter, er ikke antallet klager høyt, mener Sundsfjord.

– Men det er noen studier som har relativt mange klager. På årsstudiet i psykologi må man ha A for å komme inn på profesjonsstudiet. Får en B eller en C, så klager man. Systemet er lagt opp til det, sier han.

Blant medisinstudentene kommer det også klager fra dem som ikke har bestått.

– Av 500 medisinstudenter var det 38 som klaget på eksamenskarakteren, opplyser Sundsfjord.

Det er imidlertid sjelden at en slik klage fører fram.

– Noen velger likevel å klage, og få en ny, uavhengig vurdering. Men det er sjelden at noen får medhold. Men det et høy strykeprosent og mange klager, kan det hende at eksamensoppgaven var mangelfull eller ikke representativ, og da er det noe vi tar på alvor, sier Sundsfjord.