Sushi har de siste årene blitt en populær og trendy rett i Norge, og for omtrent 3 år siden åpnet Rå Sushi i sine første lokaler i Tromsø sentrum. Etter da har de flyttet til nye lokaler i Skippergata og i tillegg åpnet en restaurant på Majorstua i Oslo. Hege Elisabeth Nicolaisen, Sunniva Solheim Alvestad og Caroline Bjørgen var tre av mange gjester som kjøpte seg sushi torsdag formiddag på Nerstranda.

– Nerstranda trenger dette, sier venninnene som har vært flittige kunder hos Rå i Skippergata.

Populær rett

Daglig leder Henrik Rønholt forteller om en «sushi-boom» i løpet av de 3 årene de har vært i byen.

– Sushiinteressen har økt kraftig, sier Rønholt.

Han trur folket vil ha sunn og lokal mat.

– Sushi er en rett som er lett å ta med seg. I Norge har vi jo typiske 30-minutters lunsjpauser, da er det greit å kunne selge bokser med sushi som folk bare kan ta med seg, sier Rønholt.

Mindre versjon

Restauranten på Nerstranda er en forkortet versjon av restauranten i Skippergata, ifølge Rønholt. Her vil de fokusere mer på å selge mat som folk kan ta med seg med en gang, og de har ikke hele menyen som restauranten i Skippergata tilbyr.

– Det har vært litt arbeid i å gjøre dette, men alt har gått bra. Det er gøy å komme i gang nå, sier Henrik Rønholt.

Han forteller at dette nok blir siste restauranten deres på en stund.