Buktafestivalen går nok en gang av stabelen i juli, med rock, øl og sjømat på menyen. Årets utgave av festivalen legger denne gangen ekstra vekt på sistnevnte.

I år utvides nemlig mattilbudet med et naust dedikert til én ting – fiskekaker.

– Vi skal tenke litt nytt, skape nye inntrykk og nye opplevelser for publikum, så i år setter vi opp et naust midt på sletta der vi rett og slett selger fiskekake rett i hånda, forteller festivalsjef Lasse Pettersen.

Les mer: Slik blir den nordnorske festivalsommeren

Frir til publikum

Fiskekakesatsingen skjer i samarbeid med Norges Råfisklag, som de to siste årene har delt ut fiskekaker til festivalgåere på vei hjem fra festivalen.

Men før denne ordningen kan flyttes inn på festivalområdet trengs det å settes opp et naust. Her frir Pettersen til publikum.

– Vi ber rett og slett folket om et naust som vi kan låne eller leie, og sette opp her på sletta, sier han og fortsetter

– Vi er ute etter noe autentisk og som virkelig rendyrker den opplevelsen av at det er ekte og nordnorsk.

Les mer: Best blant de du ikke har hørt om

Ikke kresen

Verken Pettersen eller markedssjef i Norges Råfisklag, Lise Mangseth, er spesielt kresne på hvordan naustet ser ut, så lenge det er rimelig værbitt.

– Det kan egentlig være hva som helst, om så bare materialer fra et revet naust, forteller Mangseth.

Les mer: Snøen ligger ennå i fjellene, men i Bukta var is-vognen på plass