Hun kjenner ikke til den konkrete saken som ligger hos Fylkesmannen, men sier at mobbehistoriene som har versert i media den siste tiden skjærer i hjertet.

– I tromsøskolen har det vært jobbet etter mobbeprogrammer av ulik art i mange år. Likevel ser vi av den årlige elevundersøkelsen at det fortsatt er mobbing, sier Fyhn.

I Elevundersøkelsen 2013 besvarte 4.189 elever undersøkelsen, og 767 av de spurte svarte bekreftende på spørsmålet «Er du blitt mobbet på skolen de siste månedene?». Det tilsier 18,32 prosent av elevene som besvarte undersøkelsen.

– Vi vedtok en ny mobbeplan i vår, og vi er klare på at fokuset på mobbing skal ligge framme i pannebrusken hos alle som jobber i skole og barnehage. Vi håper at planen fungerer, for hvert mobbeoffer er ett for mye.

Fyhn er klar på at enkeltvedtak skal opprettes og følges opp når mobbing oppdages, slik at man kan få bukt med problematikken.

– Det er ekstremt viktig at disse tiltakene følges opp. Et enkeltvedtak som ikke fungerer har ingen verdi, og derfor må man hele tiden ha rutiner som gjør at man til enhver tid følger opp situasjonen. Dersom vedtaket ikke fungerer må man finne en annen løsning, sier Fyhn.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener mobberen må bytte skole dersom ingenting annet fungerer, og det er lagt fram forslag om å gjøre en slik endring i opplæringsloven. Byråden er enig i prinsippet, men tror det kan være vanskelig å gjennomføre i praksis.

– Alt annet må være utprøvd først, men i siste instans er det en teoretisk god løsning. Problemet er at det ofte ikke bare er en mobber, og da kan man møte på en utfordring. Prinsipielt er jeg likevel enig med statsråden, sier Fyhn.