iTromsø skrev først om det livsfarlige rusmiddelet i 2011. Da ble det registrert flere dødsfall som følge av stoffet, hvor av tre av de var ved UNN.

Dette var på våren og senere på året kunne narkotikasjef i Troms politidistrikt Yngve Myrvoll fortelle at utbredelsen av stoffet hadde minsket i Tromsø.

Nå mener derimot Virkelig-redaktør Eirik Junge Eliassen at stoffet igjen er på fremmarsj, og at unge mennesker er de mest utsatte.

Russetid

– Vi har konsentrasjoner av stoffet i Tromsø og Nord-Norge hele året, men det kan se ut som at når våren kommer og russetiden er her at det er mer i byen. Dette skjer for øvrig med alle typer ”partydop”, men PMMA er mye farlige, sier Junge Eliassen, som forteller at dette er informasjon han får via sine kilder i miljøet.

Han mener denne utviklingen er svært skremmende.

– Dette er et stoff som er mye billigere å produsere og billigere for pusherne å ta inn, samtidig ligner det veldig på ecstasy og amfetamin. Det skumle er at man kan tro man har tatt en av de førstnevnte, synes effekten er dårlig og tar mer, men så slår plutselig alt inn og man er i alvorlig helsefare, forteller Eliassen.

Dødsfall i år

Som nevnt har det vært rapportert om flere dødsfall relatert til stoffet tidligere, men Junge Eliassen forteller at han også kjenner til tilfeller i år.

– Stoffet er ikke så veldig kjent, men er godt utbredt. Det er veldig farlig ettersom det ligner på andre populære dop. Det kan fort være livsfarlig, og jeg kjenner til flere tilfeller der det har vært det.

Advarer

Nettopp derfor advarer han mot stoffet nå på våren.

– Det blusser opp i partykretser og yngre miljøer. Disse når vi ofte ikke ut til, men jeg synes samtidig det er veldig viktig å advare mot, konstaterer Eliassen.

iTromsø har onsdag ettermiddag prøvd å få tak i narkotikasjef Yngve Myrvoll for en kommentar uten å lykkes.