Ifølge Olsen ligger Tromsø beskyttet for sørvestlige vinder.

- Båthavna vi benytter oss av ligger på østsida av øya, og der er det bare vinden som tar. Den virkelige faren oppstår når det er sjø som bygger seg opp og bryter i gjennom, sier Olsen til iTromsø.

Han lar seg med andre ord ikke bekymre for uværet som er på vei.

- Nei, jeg er mer bekymret for huset, mens båteiere fortøyer vanligvis båten for storm uansett, fortsetter Olsen.

Han har likevel tre tips til båtfolket i byen:

  • Sjekk at alle fortøyningstau er i orden, det vil si at de ikke er skadet eller slitt. Bruk strekkavlastere på alle fortøyningstau.

  • Seilbåter med seil på bør ta ekstra tau rundt disse slik at seilene ikke ruller seg ut på grunn av stormen.

  • Se til båten før stormen slik at du rekker å gjøre endringer før det er for sent.

Det siste punktet stiller også Toralf Rutledal, pressetalsmann i Tryg Forsikring, seg bak.

– Det er i timene før uværet at du har en mulighet til å unngå skader. Når stormen raser advarer vi på det kraftigste mot at folk beveger seg ute, og særlig mot å oppholde seg i eller ved båten, sier pressetalsmann Toralf Rutledal

Ekstremværet "Ole" som ventes inn over kysten på lørdag kan sørge for vindkast helt opp i 35 sekundmeter med en bølgehøyde på over gjennomsnittlig ti meter. Enkeltbølger kan komme opp mot 25 meter. Det er kysten fra Trøndelag og nordover som er mest utsatt. Strekningen er havn for et stort antall større og mindre fartøy.

– Slår dette til, frykter vi store skader på båtene langs kysten i de mest utsatte områdene, men vi vet at risikoen for skader reduseres hvis båtene er forskriftsmessig klargjort for uværet. Og tiden for å gjøre dette er nå, ikke når det har blåst opp, avslutter Rutledal.