GRØNNEGATA: Larsen er en av Norges fremste kokker med en rekke medaljer og premier fra både nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser – i tillegg til at han er anker på Kokkelandslaget.

– Kokkelandslagets stjerne er til daglig fagsjef for Kulinarisk Akademi i Oslo som er landets viktigste forum for kokkefaget, sier Jørn Hoel – som har invitert Larsen til Tromsø.

Grill-stunt

I Tromsø skal Larsen delta i et grill-stunt sammen med kokkene og lærlingene på Mathallen i Grønnegata, forteller Gunnar Jensen, kjøkkensjef på Mathallen.

– Han er en av Norges fremste kokker, og Kulinarisk Akademi er veldig innovative–så vi håper å lære mye av å jobbe sammen med ham, sier Jensen.

Grilling på gata

Fredag vil kokkene på Mathallen derfor trekke utendørs i Grønnegata.

– Vi skal lage en spesiell grill-meny som vi skal servere på kvelden–og som vi skal tilberede utendørs på en kjempestor grill som vi har lånt på Eide Handel, sier Jensen.

Han kan ikke love at forbipasserende skal få smake på alt som grilles, men råd og tips vil alle interesserte få.

– Det er bare å spørre og grave om alt, sier han.

På grillen vil både sjømat og kjøtt havne, fortsetter han.

– Vi skal grille laks, klippfisk, hval og biff, forteller Jensen.

Måtte avlyse

Larsen skulle i utgangspunktet delta på flere arrangement mens han er i Tromsø–blant annet skulle han grille på parkeringen utenfor Eide Handel.

– Vi har imidlertid sett oss nødt til å avlyse det arrangementet, værmeldingen gjør at vi ikke tør å ta sjansen på å gjennomføre arrangementet, forteller Bård Pettersen på Eide Handel.

GRILLER: Gunnar Jensen på Mathallen skal grille sammen med Espen Vesterdal Larsen. Foto: Ronald Johansen