– Det jeg hørte var kritikkverdig både på det ene og andre planet. På opptaket er det en gruppe personer som helt tydelig satt og konspirerte. En annen person kommer inn og forteller taushetsbelagt informasjon om at Rita hadde meldt fra om mobbingen, hvor personene svarer med at de nå måtte ligge lavt og være forsiktige en stund, forteller Hafstad.

I et møte litt senere, hvor blant annet Hafstad, Arbeidstilsynet og deler av skoleledelsen var til stede, skal det ha blitt sådd tvil om opptaket var ekte.

– Fokuset ble på om hun kunne ha lagd opptaket selv og det ble sådd tvil om det var ekte. Rita har meldt ifra, og opplever å ikke bli hørt. Mitt perspektiv som lege er da at hun ikke blir tatt på alvor og hun opplever på nytt et traume.

Fastlegen peker også på kommunens retningslinjer for håndtering av slike saker.

– Slik jeg ser det, har deres egne prosedyrer ikke blitt fulgt. De skal ta vare på sine ansatte, men det vi opplevde i møtet var det stikk motsatte. Rita har opplevd mobbing på arbeidsplassen og det gjør henne syk. Definisjonen på mobbing på en arbeidsplass er at hvis en person blir mobbet eller føler seg mobbet, så er det jo mobbing.

Hafstad forklarer at opplevelsene for Rita har hatt flere helsemessige konsekvenser.

– De psykiske påkjenningene gjør at hun ikke kan jobbe. Dette har ført henne i uføre og hun har fått en ganske alvorlig angst- og depresjonslidelse av dette.

Han er sjokkert over at kommunen ikke har kommet med en beklagelse i saken.

– Hun har ikke fått noen anerkjennelse for det hun har blitt utsatt for. En unnskyldning hadde lagt en del lokk på saken, det er jo et enkelt ord å si.