Med en av iTromsøs fem oppskrifter er du garantert en god kake du kan lage i påsken.
Kakene er allerede smakstestet – og godkjent til terningkast seks – av iTromsøs redaksjon.
Hvis du synes kakene ser kjent ut, så har du kanskje sett dem før. De er nemlig bakt av Inger Guttormsen, damen som hadde Tante Ingers tehus. Der sto disse kakene titt og ofte i kakedisken.
Blåbærostekake med hvit sjokolade
Bunn:
250 g digestivekjeks
120 g smeltet smør
Fyll:
375 g kremost, romtemperert
85 g sukker
3 store egg
185 g hvit sjokolade
225 g rømme
1 ts vaniljesukker
50 g blåbær
Pynt:
50 g blåbær
Slik lager du kaken:
1. Sett ovnen på 160 grader. Kle en kakeform på ca. 20 centimeter med bakepapir og smør kantene med smør.
2. Bunn: Knus kjeksen til det er fine smuler. Rør smøret inn i kjeksen. Press blandingen ned i formen slik at det blir et jevnt lag. Sett bunnen kjølig mens du lager fyllet.
3. Fyll: Bland kremost og smør med en elektrisk mikser. Bland inn eggene, ett om gangen.
4. Bryt sjokoladen i biter og smelt den over et vannbad. Rør rømme og smeltet sjokolade raskt sammen. Rør sjokoladeblanding, ferskostblanding og vaniljesukker sammen.
5. Ha halvparten av fyllet i kakeformen og fordel blåbær på toppen. Avslutt med resten av fyllet.
6. Stek ostekaken midt i ovnen i ca. 60 minutter til den akkurat har stivnet i midten. La kaken avkjøle i romtemperatur i ca. 1 time. Fordel blåbær over, dekk til og la den stå kjølig i et par timer – eller til kaken har satt seg.
Vil du heller lage denne friske sitronterten? Oppskriften finner du her!
Du kan også: Lag en skikkelig saftig sjokoladekake
Se nærmere på: Denne peanøttkaken vil få gjestene til å si wow
Denne kaken er lett å lage: Ostekremkake med bær