14. april 2004 la daværende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland ned grunnsteinen, og i november året etter kunne Hålogaland Teater endelig innvie et flunkende nytt teaterbygg. I ti år har dette huset vært sentrum for scenekunst og teater i regionen. Nå skal det feires.

Selve bursdagen 5. november faller sammen med première på «I blanke messingen», men allerede fredag begynner feiringa med to gratisforestillinger av «Dager under». Det skjer i forbindelse med Kulturnatt Tromsø. Forestillingene er billettløse og salen er unummerert. Så for å få plass på Arne Lygres psykologiske thriller i Kristin Bjørns regi, må publikum møte i god tid, sier teatersjef Nina Wester som har et fyldig program for måneden med bursdagsfeiring.

For barn og voksne

– I forlengelsen av gratisvisningene fredag byr vi på noen musikalske godbiter fra teatrets ti siste år. Og etterpå er vi og Verdensteatret klare med DJ som vil holde det gående langt utover natta, forteller Nina Wester.

– Lørdag blir det barnebursdag. Der kommer selvsagt Pippi som har vært på flere kaffeslabberas før og vet å sette pris på kake. Ellers kommer Karius og Baktus. Scrooge fra «Et juleeventyr» har takka ja til invitasjonen og det samme gjelder Virginia og julenissen. Først skal vi ha ei eventyrlig vandring rundt på teatret. Deretter blir det ei spennende avslutning på Scene Vest hvor jeg har regien på det som skjer, sier teatersjefen.

Voksenfest

Neste helg blir det bursdagsfest for de voksne.

– Det har vært mange uforglemmelige musikalske øyeblikk på HT de siste 10 årene, og vi vil gjenopplive noen av dem når vi fredag og lørdag neste helg lager fest for de voksne med innslag fra forestillinger som «Cabaret», «Chicago», «Bør Børson» og Les Misérables». Det blir et gjensyn med Ida Holten Worsøe, og ellers kommer blant andre Kristian Fr. Figenschow jr, Ketil Høegh, Jardar Johansen og musikalsk ansvarlig Ole Morten Indigo Lekang, opplyser HT-sjefen.

Arkitektur og kunst

I tillegg vil teatret også ha flere arrangement med temaer som den lange prosessen fram til eget hus, husets arkitektur og kunsten som setter sitt preg på huset både ute og inne.

– Ellers kan jeg nevne at vi vil ha flere dager hvor jeg selv byr på omvisninger i teatret. Og om noen ønsker å få med seg noe av teatrets magi hjem, så har vi 24. oktober salg på kostymer og rekvisitter fra noen av våre forestillinger, forteller teatersjef Nina Wester.