31-åringen har diagnosen non-compaction kardiomyopati, som betyr at hjertet pumper dårligere enn vanlig. Nå har Svendsen laget låten «Where I Belong» hvor han uttrykker sin begeistring både for Tromsø og Nord-Norge.

- Før jeg ble syk var jeg en ivrig hobbyfotograf. Jeg og min kone var veldig ofte i byen og tok bilder av forskjellige steder. Da jeg ble syk, ble det mye ufrivillig sofatid på meg, og jeg brukte mye av tiden på å se gjennom gamle bilder. Da gikk det opp for meg hvor fin Tromsø egentlig er. Så ble det en sang av det, sier Svendsen.

- Låten er skrevet med en oppriktig kjærlighet for byen, og med et ønske om at innbyggere og utflyttere skal kunne finne noen elementer i den som gjør at de er glad for at de er her, eller at de ønsker seg hit. Jeg har spilt den til noen og de synes den har vært veldig fin.

31-åringen er imponert over Hjorts sangegenskaper.

- Han har gjort en formidabelt god jobb. Nå som han snart er arbeidsledig, kan det være en lysende musikkarriere som venter på ham, sier Svendsen med et smil.

– Veldig kult

Ordføreren har også latt seg begeistre av sangen som han selv er med på.

- Det er en fantastisk fin sang. Jeg har bare blitt mer og mer glad i den. Den setter virkelig ord på landsdelen og byen vår på en enestående måte. Det å få være med på dette på tampen av ordførerkarrieren, det er veldig kult, sier Hjort.

Nervøs ordfører

Da Svendsen spurte Jens Johan Hjort om å være med, sa han «ja» uten å nøle.

- Når forespørselen kom, brukte jeg ikke mange sekunder på å si ja. Dette har vært både rørende og flott å være med på, så får vi leve med at det er litt forskjell på kvaliteten på vokalene i sangen, sier Hjort og ler.

Ordføreren er vant til å stå foran en mikrofon på en talerstol, men da han var i studio, begynte nervene å spille inn.

- Noe av det skumleste jeg har gjort er å stå på kulturskolen foran mikrofonen og vite at Mats står i naborommet og hører på, men det var utrolig morsomt, sier Hjort.

- Det er litt artig at han ikke har problemer med å løpe maraton eller å bade toppløs på vinteren, men da jeg så ham foran mikrofonen med hodetelefoner over ørene – da var han nervøs, forteller Svendsen lattermildt.

«Where I Belong» blir sluppet på Mats Svendsen sin Facebook-side onsdag.