Etter å ha fått tilsendt rundt 40 låter fra ulike hold, har Ingvar Olsen (25) selv håndplukket de fire nye låtene som presenteres på hans debut-EP «Vol. 1».

– Det har vært et stort arbeid å gå gjennom alle låtene og velge ut de som passer meg og mitt image. Det har krevd en del tålmodighet, sier fjorårets Idol-vinner.

Popmusikk

Debutskiva slippes 23. oktober og hovedsingelen på den nye albumet er «No more roses», en ballade skrevet av Kjetil Mørland. I tillegg til de fire ferske låtene, inneholder albumet to kjente sanger, som «Sarah Moore» fra Idol-finalen. På debutskiva er det også et cover av låten «Wild Horses» fra Gino Vannelli.

– Det er en flott sang fra 80-tallet. Jeg er jo vokst med country, blues og gammel popmusikk, og er nok litt påvirket av det.

Les også: Idol-Ingvars singelslipp ble utsatt

Konsert i Tromsø

Idol-sjarmøren medgir at det ligger mye hardt arbeid bak plata.

– Det har vært knallhardt arbeid og mye reising til og fra Oslo, men noen av låtene er faktisk spilt inn her i Tromsø. Det tyngste har vært at det har vært så lite tid til fansen, så jeg gleder meg til å møte de igjen.

Releasekonserten for det rykende ferske debutalbumet blir nemlig holdt i hjembyen.

– Det blir plateslipp og releasekonsert på samme dag. Vi spiller på The Edge og jeg gleder meg utrolig mye. Det blir en stor fest!

Inntektene fra konserten går til en god sak.

– Jeg har ikke spilt med et så stort band siden Idol, så det blir veldig spennende. I tillegg har jeg valgt å gi overskuddet fra konserten til barneavdelingen på UNN, og er veldig glad for at The Edge stilte seg disponibel i en fullbooket tid.

Les også: Tar sats mot en artistkarriere

Tilbake i studio

Det var som vinner av den 8. sesongen av det TV2-sendte programmet «Idol», at tromsøgutten sikret seg platekontrakt med Sony Music og managementavtale med Eccentric Music. 23. oktober i år slippes debutskiva «Vol. 1».

- Navnet legger opp til at fansen kan glede seg til mer musikk fra deg?

– Ja, nå gleder jeg meg innmari til å komme i studio igjen og fortsette å spille inn. Det skal ikke bli like lenge til neste gang fansen får noe nytt. I tillegg har vi planer om å spille inn en musikkvideo til hovedsingelen «No more roses».

Om kjærlighetslivet

Idol-vinneren fra Tromsø har i løpet av sommeren flyttet inn i et helt nytt hus på Susannejord ved Ersfjorden.

– Å bo for seg selv er utrolig deilig. Jeg trives godt og det har jo blitt noen innflyttingsfester, sier han lattermildt.

Gullstrupen fra Kvaløya sang seg inn i hjertene til hele befolkningen under Idol 2014, men kan avsløre at ingen har klart å kapre ham helt ennå.

– Nei, jeg har ikke hatt noen romanser og er fortsatt singel.