Tirsdag ettermiddag fikk kulturavdelinga på UNN overrekket en sjekk på 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen i støtte til sitt nye teaterprosjekt med Sadio Nor Teater. Det hele startet ved at sistnevnte for et år siden kontaktet UNN for å høre om muligheten for et samarbeid.

– Jeg ringte til UNN for å høre om vi kunne finne på noe sammen, noe de var veldig interesserte i. Vi begynte å drodle litt og bestemte oss for å sette opp forestillinger med lokale historier, forklarer Klaus Løholm Bergli i Sadio Nor teater.

Les også: TV-aktuell Høyem tilbake til Tromsø

Tilgjengelig for alle

Inger Lise Ebeltoft i UNNs kulturavdeling sier det har vært viktig å finne et produkt som kan være appellerende for alle.

– Disse forestillingene er ikke bare for pasienter, men også for pårørende og ansatte. Det har derfor vært viktig å skape en forestilling som kan passe for folk i alle aldre og livssituasjoner, forklarer hun.

Første forestilling er satt opp 27. oktober og utover høsten skal teatret turnere over hele Nord-Norge.

– Vårt kulturtilbud skal ikke bare dekke selve sykehuset her i Tromsø, men også alle våre avdelinger rundt omkring i landsdelen, sier Ebeltoft.

Les også: Hjertesyke Mats fikk med seg Hjort på Tromsø-sang

Lokal støtte

Som nevnt fikk kulturavdelinga støtte på 100.000 kroner fra Sparebanken Nord-Norge til gjennomføring av produksjonen. Lars Nymo Trulsen, som fikk æren av å overrekke sjekken, sier det er viktig for banken å støtte lokale tiltak.

– Vi er en bank deleid av folket, så når det går bra med oss økonomisk skal dette gå tilbake til lokalsamfunnet. Vi så på dette som et prosjekt som kan gi livslyst og glede, noe som gjorde at vi valgte å støtte det. I tillegg dekker prosjektet hele landsdelen, akkurat som oss, noe vi er veldig positive til, konstaterer han.

Teatret har for øvrig også mottatt støtte fra Tromsø kommune og Karmas Klubb.