Telemarksartisten er klar med sitt 12. studioalbum. Nå starter Odd Nordstoga sin albumsturne i Nord-Norge for å få testet ut sitt nye materiale.

– Jeg er veldig fornøyd med å starte turneen så langt nord, sier Odd Nordstoga.

Han starter turneen i Bodø 14. oktober, før turen går til Harstad og Stokmarknes. Deretter står Tromsø og Driv for tur.

Les også: Klart for tidenes største festival.

Live-opptak

På sin nye plate «Dette landet», som kommer 9. oktober, har han gått nye veier for å utvikle sitt eget lydbilde. Med et helt nytt band trengte han ikke mange opptak for å bli fornøyd i studio.

– Det er mange låter der som vi bare har spilt inn én gang for å få en live-følelse over det. Jeg har gjort noe lignende før, men det handler om å fange den indre dynamikken i bandet. Det blir veldig intuitivt og spontant der og da. Dette hjelper også mye på når vi skal ut på turne sammen, sier den folkekjære artisten, som lover mye nytt, men også noen klassikere til tromsøpublikummet.

– Om de er flinke å klappe til de nye låtene, så skal jeg også spille noen gamle låter som jeg er sikker på at de kan, lover Nordstoga.

Les også: Dobbelkonsert i Tromsø.

Savner hobby

Man kan skjønne at den produktive musikeren bruker mesteparten av tiden sin på låtskriving, turnéliv og studioinnspilling. Dette er for mange en våt drøm, men Nordstoga har tatt seg selv i å misunne venner som har andre hobbyer.

– Jeg ser på venner som kan gå hjem fra jobb på fredag og ta en pils og dra på quizkvelder med venner. Noen setter seg i bilen og drar på jakt og andre har morsomme hobbyer som de dyrker i hverdagen. Dette går jeg rett og slett glipp av. Da tenker jeg av og til at det er denne forbannede musikken som holder meg tilbake, men det er bare i noen sekunder, så skjønner jeg at jeg er enormt privilegert som får leve det livet jeg gjør. Musikken er min hobby, sier Nordstoga, som får noen dager fri etter konserten i Tromsø, før turen går videre til Møre og Romsdal.

– Jeg er ikke fremmed for en tur ut i Tromsø etter konserten. Der har jeg vært en vinternatt før, for å si det sånn, innrømmer musikeren.

Les også: Gjenoppliver det legendariske bandet Englebarn.

GITARMANNEN: Odd Nordstoga kommer med gitaren sin til Driv 17. oktober.Foto: Stian Andersen