– Det var her det hele startet, forteller artisten.

Han er både bok- og låtforfatter. Men akkurat nå er han aktuell med sin siste soloplate «The Cellar Door Was Open, I Could Never Stay Away».

Mannen, som er mest kjent for å være frontfigur i bandet Minor Majority, setter nærmest Tromsø først på turnélisten når han slipper nytt album.

– Jeg studerte i Tromsø fra 1994–97. Det var ment å bare være et semester, men så fant jeg meg kjæreste og likte byen veldig godt, sier Pål Angelskår, som gjester Driv på lørdag.

Og det var nemlig i Tromsø at låtskriverkarrieren startet for artisten. I et kollektiv på Stakkevollvegen mannet han seg opp og fremførte noen låter til kameratene i boligen for aller første gang.

– Jeg fant meg aldri noe band i Tromsø, men jeg kjøpte mye musikk og så mange konserter. Det er sånn man får musikkutdannelse.

Feedback og vinyl

Hans nye album finner man naturlig nok på strømningstjenester på nettet, men også på vinyl, et format han har holdt seg til siden hans spede barndom. Da han flyttet til Tromsø, var det én plass som kunne ivareta hans smale interesse, selv om markedet nesten helt hadde forlatt formatet.

– Jeg har alltid hatt gleden av å ha noe fysisk i hånden. Det handler ikke om kvaliteten på musikken, men at det er noe man må passe på og vedlikeholde. Mens jeg bodde i Tromsø, hadde man platebutikken Feedback hvor jeg kjøpte mesteparten av den musikken jeg hører på i dag, sier Angelskår, som er spesielt fornøyd med vinylutgaven til hans siste plate.

– Den er utrolig fin. Det er gatefold med et utrolig kult midtsidebilde og 180 grams vinyl. Dette er uten tvil den beste pressingen jeg har hatt, sier Angelskår.

Kjeder seg

I tillegg til en god karriere på scenekanten, har Pål Angelskaar også gitt ut en dikt- og en novellesamling. Selv er han usikker på hva han liker best, men i studio trives han ikke.

– Musikk er en møysommelig prosess, særlig innspillingsdelen. Hvor lang tid ting tar i studio kan tære på meg. Når man skriver en bok, er man tettere på stoffet hele tiden. Men jeg elsker å turnere med ferdige låter og å skrive låter. Musikk og litteratur er en prosess som gir meg stor glede.