– Jeg er kjempefornøyd med seertallene. At premièren ikke kunne måle seg med premièren på «Truls – Oppdrag Hurtigruten», visste vi på forhånd. Den kom på TV rett etter vinter-OL, i en tid da TV2 hadde en særdeles høy markedsandel, forklarer Truls Svendsen.

Les også: Her får Truls prøve seg som operasjonssykepleier.

Solskjær-assistent

Forrige tirsdag hadde tromsøværingens nye TV-serie, «Truls – Oppdrag Norge», premiere på TV2. Programmet trakk 459.000 seere, noe som var et stykke unna premièren på «Truls – Oppdrag Hurtigruten» som hadde 684.000 seere i 2014.

– Serien om Hurtigruten la seg jo etter hvert på et seertall mellom 400.000 og 500.00 seere, så sånn sett er det ikke den store forskjellen, påpeker Svendsen.

I kveld vises episode 2 av serien på TV. Her får vi blant annet se Svendsen forsøke å overvinne høydeskrekken sin, samt prøve seg som assistent-trener for Ole Gunnar Solskjær og Clausenengen. Om TV2 klarer å holde på alle seerne som fikk med seg premièren forrige uke, er imidlertid tromsøværingen usikker på.

– Det er jo landskamp på tirsdag, så det kan hende det vil ha noe å si for seertallene, påpeker han.

Svendsen kan for øvrig melde om strålende tilbakemeldinger så langt.

– Det har utelukkende vært positiv respons. Jeg har fått gode tilbakemeldinger, forteller han.

Les også: Tar på seg nye oppdrag.

Ser ikke på serien

Da premièren gikk av stabelen forrige tirsdag var hele redaksjonen samlet for å overvære første episode av «Truls – Oppdrag Norge». Svendsen er imidlertid klar på at han ikke har noen planer om å få med seg resten av serien på TV.

– Jeg spiller innebandy på tirsdager, så det krasjer med programmet. Dessuten har jeg aldri vært noe glad i å se meg selv på TV, avslører tromsøværingen, som i disse dager er i full gang med innspillingen av sesong 2 av komidramaet «Meglerne».

– Vi er halvveis i en tre måneders lang innspillingsperiode nå, der vi har spilt inn fem av ti episoder. Hver episode tar fire dager å spille inn, så vi lager seks minutter med TV hver dag, forteller Svendsen.

Han legger ikke skjul på at han stortrives som skuespiller.

– Det er helt fantastisk. Det er egentlig dette jeg synes er det artigste å drive med.

Les også: Vant publikumsprisen.

HØYDESKREKK: Truls Svendsen fikk litt av en utfordring da han skulle forsøke å overvinne høydeskrekken sin.Foto: TV2